Avionul de spionaj al lui Vladimir Putin, în valoare de 274 de milioane de lire sterline, „distrus de drone” în atacul unei baze aeriene

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Accident aviatic în Mureș: Capota unui avion a căzut în apropierea unui loc de joacă plin de copii / Foto ILUSTRATIV
Accident aviatic în Mureș: Capota unui avion a căzut în apropierea unui loc de joacă plin de copii / Foto ILUSTRATIV

Unul dintre avioanele militare ale președintelui rus Vladimir Putin a fost „avariat semnificativ” de partizanii din Belarus care sprijineau Ucraina, la o bază aeriană din Belarus, se informează.

Unul dintre avioanele de spionaj sofisticate ale lui Vladimir Putin a fost distrus de două drone la o bază aeriană rusă din Belarus, spun rapoartele.

Aeronava AWACS Beriev A-50U de 274 de milioane de lire sterline a fost lovită într-un atac al partizanilor din Belarus, care sprijineau Ucraina.

Avionul distinctiv poartă o cupolă din fibră de sticlă cu un diametru de peste 33 de picioare, care găzduiește antena rotativă a complexului radar Shmel.

Avionul militar de spionaj a fost „avariat semnificativ”, conform proiectului Hajun din Belarus

„Părțile frontale și centrale ale aeronavei, avionica și antenele radar” au fost lovite. Mai devreme au fost raportate mai multe explozii uriașe la baza militară Machulishchi.

Avionul de detectare și control radar cu rază lungă A-50U a fost folosit pentru a identifica ținte de bombardare în interiorul Ucrainei pentru forțele aeriene ale lui Putin.

Un videoclip arată un astfel de avion sosind la Machulishchi pe 14 decembrie, ca parte a formării forțelor lui Putin în apropierea Ucrainei.

Un al doilea videoclip a arătat că avionul distrus ateriza la Ivanovo-Severnyy, în Rusia, în urmă cu cinci ani.

A-50U este „angajat activ” de mașina de război a lui Putin pentru „îndeplinirea misiunilor în cadrul operațiunii speciale”, a declarat anterior o sursă din industria de apărare pentru TASS.

Un avion de transport militar rusesc și vehicule de deszăpezire au fost avariate în lovitura îndrăzneață

Forțele de securitate din Belarus au găsit o geantă cu echipament de control al dronei în apropierea locului operațiunii.

Nici ministerele apărării din Rusia, nici cele din Belarus nu au comentat exploziile.

Au fost efectuate căutări majore de către poliție și serviciile de securitate din apropiere de Machulishchi în regiunea Minsk, potrivit rapoartelor.

Aliaksandr Azarov, șeful Asociației BYPOL a partizanilor din Belarus, a declarat pentru Belsat: „Au fost drone. Participanții operațiunii au fost bieloruși, care au luat parte la planul „Peramoga” [Belarus pentru Victorie].

Acum sunt în siguranță în afara țării. Toți au plecat. [Serviciile de securitate din Belarus] pot continua să-i caute, dar vor avea același noroc ca și în căutarea vântului într-un câmp.”

Un localnic a spus: „Jumătate din Machulishchi este izolată. O mulțime de soldați peste tot. Am văzut cinci vehicule militare cu mitraliere. Ei opresc acolo toate mașinile și microbuzele, verifică bagajele și portbagajul mașinii.”

Asociația Forțelor de Securitate din Belarus a declarat că avionul a fost grav avariat și „cu siguranță nu va zbura nicăieri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel