Avion prăbușit. Nou bilanț: 47 de morți, 49 de răniți. Trei oameni aflați la sol au fost de asemenea uciși

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Noul bilanţ al militarilor morţi în urma tragediei aviatice din Filipine se ridică la 47. Alți 49 de militari au fost răniţi şi sunt îngrijiţi în spitalele din regiune. În plus, trei civili de la sol au fost ucişi pe loc în urma prăbuşirii aeronavei.

Secretarul Apărării naţionale, Delfin Lorenzana, declară a a cerut o investigaţie a accidentului aviatic, care va începe după ce misiunea de salvare şi recuperare se va termina.

Din datele din acest moment, avionul nu ar fi fost atacat, informează Reuters.

O parte dintre cei peste 92 de soldaţi de la bord primiseră recent instructajul militar de bază şi apoi au fost trimişi pe insula Jolo, ca parte a unui grup de lucru comun antiterorist, regiunea fiind una predominant islamistă, conform NYT.

Filipine are numai avioane vechi

 

„Echipele de salvare au ajuns la faţa locului şi sperăm să putem salva şi alte vieţi. Momentan, se lucrează la stingerea focului. 40 de persoane au fost salvate şi primesc îngrijiri medicale”, declara generalul Cirilito Sobejana, duminică dimineaţa.

La bordul aeronavei se mai aflau şi 4 vehicule militare.

Nu se ştie ce anume a dus la prăbuşirea avionului, însă, surse apropiate anchetei declară că aeronavele militare filipineze sunt vechi şi nu funcţionează corespunzător.

Armata este prezentă la sud de Filipine pentru a ţine sub observaţie organizaţia islamistă Abou Sayyaf, considerată de Casa Albă ca fiind una teroristă.

Abou Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi islamişti care în trecut ar fi comis o serie de atentate teroriste cu zeci de victime, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel