Avion prăbușit deasupra unui cartier, la Medellin (Columbia). Opt persoane decedate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

În cartierul Rosales din Medellin, în apropiere de aeroportul Olaya Herrera, un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o casă din zona rezidențială a orașului. Informația a fost confirmată de primarul orașului Medellin, Daniel Quintero. 

8 persoane au fost confirmate ca fiind moarte în urma unui grav accident aviatic în Medellin, în Columbia.

Unități ale pompierilor din oraș se ocupă la această oră de urgență.

"Este un avion bimotor Piper care acoperă ruta Medellin - municipalitatea Pizarro, departamentul Choco. La decolare, a raportat defecțiuni la motor și nu a mai ajuns la aeroportul Olaya Herrera", a declarat președintele.

Aeronava avea numărul de înmatriculare HK512 și a decolat de pe aeroportul Olaya Herrera.

În aceste momente, în unele locuințe s-au înregistrat pierderi de bunuri de uz casnic și a fost activată o comisie pentru a ajuta comunitatea.

"Am simțit cum avionul se scufundă și sunetul motorului. Totul a explodat și oamenii au început să țipe, iar totul era portocaliu. Geamurile au căzut, erau resturi și totul era fierbinte. M-am uitat afară și am văzut că era foc, mi-am luat obiectele de valoare și am ieșit", povestește Samuel Cuervo, un vecin al locului unde s-a prăbușit avionul, citat de El timepo.com

Avion prăbușit deasupra unui cartier, la Medellin (Columbia)

 

UPDATE: Se pare că urma să se întoarcă la terminal pentru a ateriza, dar nu a reușit, a spus el. "În mod preliminar, au fost recuperate opt cadavre ale pasagerilor și echipajului avionului care se îndrepta spre Pizarro. O îmbrățișare de solidaritate pentru toate familiile lor", a declarat pe Twitter ombudsmanul orașului, William Vivas.

Aeroportul Olaya Herrera se află în mijlocul orașului, iar avioanele de dimensiuni mici și medii operează de pe acesta spre diferite părți ale Columbiei, în special din Antioquia și din departamentele învecinate, cum ar fi Chocó.

Quintero a dat asigurări că toate mecanismele au fost deja activate pentru a ajuta victimele. Potrivit Departamentului de gestionare a riscurilor din cadrul municipalității, "patru mașini cu 15 unități ale Brigăzii Oficiale de Pompieri din Medellin sprijină activitatea de intervenție de urgență în Belén Rosales".

Potrivit datelor oficiale ale Aeronauticii Civile, aeronava era deținută de compania Wings Trade Support și operată de Aeorpaca, o companie care din 2015 oferă curse private cunoscute sub numele de aerotaxi. Aeronava avea un certificat de navigabilitate, care atestă că era aptă de zbor, emis în iunie anul trecut. O echipă de experți investighează cauzele accidentului, potrivit El Pais.


Un avion ușor s-a prăbușit în sectorul Belen Rosales. Toate capacitățile administrației au fost activate pentru a ajuta victimele. pic.twitter.com/Vj5qaJBc8T

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel