Avion PRĂBUȘIT în SUA: 7 MORȚI după ce aeronava a luat foc

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un avion din perioada celui de-al Doilea Război Mondial cu 13 persoane la bord s-a prăbușit și a luat foc pe aeroportul Hartford din statul american Connecticut, după ce s-a confruntat cu probleme tehnice la decolare, șapte dintre ei pierzându-şi viaţa, potrivit Associated Press. 

Bombardierul B-17, cu patru motoare, propulsat cu elice, s-a străduit să se ridice de la sol și s-a izbit de o clădire de întreținere de pe Aeroportul Internațional Bradley, în timp ce piloții încercau să aterizeze, au declarat oficialii și martorii.

La bord se aflau 10 pasageri și trei membri ai echipajului, au informat autoritățile.

Comisarul pentru siguranță publică din Connecticut, James Rovella, a declarat la câteva ore de la accident că unele dintre persoanele aflate la bord au fost arse și că „victimele sunt foarte greu de identificat".

Unii dintre supraviețuitorii accidentului au fost răniți grav, au anunţat autoritățile. O persoană care se afla la sol a fost, de asemenea, rănită în accident și un pompier a suferit o rană minoră. Niciun copil nu era în avion.

Numărul morților ar putea crește, a spus Rovella. El a afirmat că unele vieți au fost probabil salvate de eforturile oamenilor, inclusiv de o persoană care a alergat pentru a ajuta victimele și persoanele din avion care i-au ajutat pe alții să scape de foc prin deschiderea unei trape.

Avionul, înregistrat civil, a fost asociat cu Fundația Collings, un grup educațional care și-a adus în aeroport săptămâna aceasta aeronavele de colecţie Wings of Freedom, au declarat oficialii, transmite Mediafax.

Bombardierul de epocă - cunoscut și sub numele de Fortăreață Zburătoare, unul dintre cele mai celebre avioane ale celui de-al doilea război mondial - a fost folosit pentru a lua pasionații de istorie și de aviaţie pentru zboruri scurte, în timpul cărora oamenii se pot ridica și plimba prin interiorul aeronavei.

 

sursa foto: Twitter

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel