Autoritățile din Catalonia avertizează: După atacurile teroriste din Franța și Austria, urmează Spania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Conducerea Mossos d'Esquadra avertizează cu privire la posibilitatea unor atacuri teroriste în Catalonia ca urmare a ultimelor atacuri din Franța și Viena.

Acesta este modul în care forțele de poliție autonome catalane avertizează într-o circulară internă, citat de La Vanguardia a avut acces și în care îi pune pe agenți în alertă și insistă asupra necesității de a crește această alertă, în special în locurile aglomerate, și să adopte măsuri riguroase de auto-protecție.

Circulara avertizează că cel mai probabil modus operandi este în continuare acela al unui atac efectuat de o singură persoană sau de un grup mic de făptași, folosind cuțite sau arme de foc sau folosind vehicule pentru a provoca indignări. Documentul trimis agenților avertizează și despre utilizarea probabilă a dispozitivelor explozive improvizate, în special în acțiuni cu arme de foc, pe care autorii le-ar putea purta ca centuri sau veste explozive.

Cele mai recente acțiuni teroriste din Viena și Franța „contribuie la generarea unui sentiment de nesiguranță în rândul cetățenilor țărilor europene”, spune circulara, care va atrage un răspuns din partea mai multor țări sau a UE în ansamblu, dar „ acest climat, în plus, se adaugă la tensiunile sociale și economice care derivă din pandemia Covid-19 ”, avertizează aceștia, citați de La Vanguardia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel