Senatul a respins legea privind autonomia Ținutului Secuiesc

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatorii au respins, miercuri, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaților. Senatul s-a întrunit în ședință de urgență, având doar acest proiect pe ordinea de zi.  

Proiectul de lege a primit 126 de voturi „împotrivă" și nouă voturi „pentru". Toate voturile în favoarea acestei inițiative legislative aparțin UDMR, în timp ce PNL, PSD, USR, PMP, ALDE și pro-România s-au poziționat „contra"

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot. Potrivit proiectului, Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş", ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Proiectul de lege a iscat scandal în rândul politicienilor. Liderul deputaţilor PNL susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR.

Marcel Ciolacu a anunțat pe Facebook că PSD nu susţine acest proiect legislativ.

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor": „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel