Autonomia Ținutului Secuiesc și modificarea Codurilor Penale, priorități legislative în Parlament

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Parlamentarii se întorc astăzi la muncă unde îi așteaptă proiecte controversate. Deputații trebuie să dezbată autonomia Ținutului Secuiesc și prioritatea zero a PSD, modificarea codurilor penale.

Florin Iordache a anunțat că, după Paști, comisia pe care o va conduce va începe dezbaterile privind modificarea codurilor penale sub pretextul conform căruia codurile penale trebuie puse în acord cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, dar şi cu directive europene. Dar Opoziţia avertizează că multe dintre modificările pe care le vizează PSD -ALDE depăşesc limitele trasate de CCR şi UE.

Cea mai controversată modificare la Codurilor Penale este abuzul în serviciu. După tentativa eşuată a Ordonanţei 13 de a stabili un prag financiar de la care această faptă se consideră infracţiune, acum majoritatea parlamentară vrea redefinirea ei.

Un alt subiect fierbinte  este proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc, transmite Realitatea TV. Proiectul are raport de respingere în comisii, inclusiv deputați de la PSD au votat împotriva lui.

Deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József-György, a iniţiat un proiect legislativ prin care propune autonomia Ţinutul Secuiesc, spunând că locuitorii sacaunelor secuieşti îşi afirmă dorinţa revendicării dreptului la autonomie teritorială prin reprezentanţii aleşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel