Autocar românesc, oprit pe autostradă în Italia. Toți pasagerii dați jos, după ce câinii au depistat produse ascunse

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Titi Zemba / Facebook
sursa foto: Titi Zemba / Facebook

Un român a fost reținut în Italia, după ce polițiștii i-au găsit nu mai puțin de 14 kilograme de marijuana în bagajul cu care călătorea în autocar. 

Operațiune antidrog pe autostradă la Ventimiglia, în apropierea graniței cu Franța.

Agenții Comandamentului Provincial al Guardia di Finanza din Imperia au interceptat și confiscat 14 kg de marijuana și au arestat o persoană pentru trafic internațional de droguri. 

Oamenii legii au oprit un autobuz cu numere de înmatriculare românești care tocmai intrase în Italia. În momentul în care a fost verificat compartimentul de bagaje, câinii antidrog au dat semne că ceva este în neregulă. Drogurile erau învelit în 5 ambalaje de celofan, în interiorul bagajului unuia dintre pasageri.

Cetăţeanul român care deţinea bagajul a fost arestat și nu i s-a permis plecarea mai departe. 

Drogurile ascunse în bagajele călătorilor, o metodă populară de transport

 

Poliţişti de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana), ascunsă într-un flacon de medicamente aparţinând unui tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova.

În data de 06 decembrie, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă regulată pe relaţia Bălţi-Timişoara.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă într-un flacon de medicamente, o cantitatea de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a obţinut-o prin mărunțirea unei plante de canabis pe care a crescut-o într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu. Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept şi deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, cazul fiind preluat de către specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel