Austria se îndreaptă spre primul lockdown pentru nevaccinați

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Austriecii se află la câteva zile distanță de un prim lockdown pentru toți cei care nu sunt complet vaccinați, după ce au fost raportate infecții record în întreaga țară, scrie BBC.

Provincia Austria Superioară va impune restricții începând de luni, dacă va primi acordul guvernului federal. Salzburg plănuiește, de asemenea, noi măsuri.

Cancelarul Alexander Schallenberg a declarat că un lockdown național pentru persoanele nevaccinate este "probabil inevitabil".

Două treimi dintre oameni nu ar trebui să sufere pentru că alții au ezitat, a spus el.

Austria Superioară, care se învecinează cu Germania și Republica Cehă și are o populație de 1,5 milioane de locuitori, are cel mai ridicat nivel de infecție din țară și cea mai scăzută rată de vaccinare.

La nivel național, un număr record de 11.975 de infecții cu Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar comisia austriacă pentru coronavirus a avertizat asupra unei amenințări care "trebuie luată în serios".

Rata de vaccinare este "ruşinos de scăzută"



Cancelarul austriac a spus că această rată de vaccinare de 65% este "ruşinos de scăzută" şi i-a îndemnat pe compatrioţii lui să meargă imediat să se vaccineze. Totodată, numărul noilor infectări din Austria a crescut din nou şi a atins un nivel record, după ce 11.975 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Incidenţa la şapte zile calculată la 100.000 de locuitori a urcat până la 751 în Austria, fiind de trei ori mai mare decât incidenţa din Germania. Situaţia din clinicile şi spitalele austriece s-a înrăutăţit considerabil, iar medicii şi asistentele medicale din această ţară au cerut autorităţilor centrale să adopte măsuri mai stricte. Cu toate acestea, mulţi austrieci sunt sceptici în privinţa vaccinării, o opinie încurajată de formaţiunea de extrema-dreaptă Partidul Libertăţii, a treia forţă politică din Parlamentul de la Viena.

"Când oamenii vor fi închişi într-o cameră, vor muri de depresie sau de foame şi de sete"


Pe de altă parte, o încercare precedentă a ministrului austriac al Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, de a înăspri lockdown-urile regionale pentru rezidenţii nevaccinaţi, cel puţin în provinciile cel mai grav afectate, precum Austria Superioară şi Salzburg, a eşuat din cauza opoziţiei exprimate de liderii politici locali.

Premierul din Salzburg, Wilfried Haslauer, a spus cu acea ocazie că dacă medicii virusologi vor avea câştig de cauză, atunci toţi oamenii vor trebui să fie închişi într-o cameră. "Atunci, ei vor muri de depresie sau de foame şi de sete", a adăugat el.

Potrivit unui plan guvernamental de implementare progresivă, agreat în luna septembrie, odată ce 30% din paturile de terapie intensivă sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19, persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus vor fi plasate în lockdown, cu restricţii care le vor afecta activităţile zilnice. În prezent, acest procent este de 20% în Austria, însă creşte cu rapiditate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel