Austria. Tânăr român, cinci ani de închisoare: În complicitate cu îngrijitoarea româncă a victimelor, i-a tâlhărit cu un cuțit și i-a legat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 22 de ani a fost condamnat, luni, la cinci ani de închisoare pentru furt calificat și tâlhărie calificată, la Tribunalul Regional din Klagenfurt. El făcea parte dintr-o bandă de hoți care a legat și jefuit un bărbat în Carintia Superioară în urmă cu doi ani.

Românul în vârstă de 22 de ani, împreună cu alți trei infractori, a pătruns în casa din Mölltal în timpul nopții din septembrie 2020. Un bărbat de 64 de ani locuia acolo împreună cu mama sa de 92 de ani de atunci, care avea nevoie de îngrijire. Bărbatul a fost legat, bătut și amenințat cu un cuțit. În cele din urmă, cei patru români au reușit să scape cu bani, ceasuri, bijuterii și o colecție de monede în valoare de mai bine de 10.000 de euro.

La scurt timp după comiterea crimei, îngrijitoarea familiei a intrat în atenția anchetatorilor. În cele din urmă, aceasta a recunoscut că a plănuit jaful împreună cu autorul principal. Ea a cercetat casa, i-a anunțat când locuitorii s-au dus la culcare și apoi a deschis ușa pentru hoți. Pentru a-și ascunde complicitatea, ea însăși a fost legată de agresori și rănită ușor cu un cuțit. Ea a fost deja condamnată la patru ani de închisoare, iar principalul autor al faptei este, de asemenea, în prezent în arest. Acesta a executat șapte ani și jumătate de închisoare.

Austria. Tânăr român, cinci ani de închisoare

 

Tânărul de 22 de ani și-a recunoscut luni fapta în fața juriului prezidat de judecătorul Michael Schofnegger - probabil și din cauza dovezilor copleșitoare. La urma urmei, de la el au fost prelevate amprente și urme de ADN de la locul crimei și a fost incriminat și de un alt făptaș care fusese deja identificat. Cu toate acestea, tânărul susține că a aflat că infracțiunea a fost plănuită abia în mașină, în drum spre Austria. Inițial, el plănuia doar să conducă din România până în Franța. Acuzatul a explicat că s-a simțit presat de ceilalți trei agresori.

Procurorul, Karin Schweiger, a contestat această versiune în pledoaria sa. Ea a spus că exista un plan comun pentru aceste fapte înainte de plecare și că infracțiunea a fost una gravă: "Patru bărbați cu cuțite intră în locuință în mijlocul nopții, ești legat și bătut și nu știi cum se va termina - nu este vorba de un simplu furt cu șmecherie, ci de o intervenție masivă în viața victimei". Bărbatul era încă grav traumatizat, a spus ea.

În complicitate cu îngrijitoarea româncă a victimelor, i-a tâlhărit cu un cuțit și i-a legat

 

Judecătorul Schofnegger s-a referit, de asemenea, la acest aspect. Prin urmare, pedeapsa de cinci ani de închisoare ar trebui să aibă un efect preventiv general. Inculpatul a cerut trei zile de gândire, iar procurorul Schweiger nu a dat nicio explicație. Sentința nu este încă definitivă din punct de vedere juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel