Austria. Sute de mii de șomeri, beneficiarii unui bonus de 150 de euro

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Peste 300.000 de șomeri au primit o plată unică de 150 de euro în plus față de indemnizația de șomaj sau de ajutorul de șomaj. Ministerul Muncii a anunțat că a fost plătit un total de aproape 46 de milioane de euro.

 

Cu toate acestea, nu toate persoanele îndreptățite au putut îndeplini cerințele, de exemplu, din cauza documentelor lipsă. În aceste condiții, o altă tranșă de plăți urmează să fie efectuată la începutul lunii februarie.

Conform ORF, sunt eligibile toate persoanele care au beneficiat de cel puțin 30 de zile de indemnizație de șomaj sau de ajutor de șomaj în noiembrie și decembrie 2021. În plus, printre cei eligibili se numără și beneficiarii de indemnizație de boală care erau deja șomeri înainte și care au primit 32 de zile de indemnizație de boală după acordarea AMS.

Acesta este al treilea serviciu de asistență de acest fel de la începutul pandemiei de coronavirus. În lunile septembrie și decembrie 2020 a existat un bonus la indemnizația de șomaj de maximum 450 de euro.

"Plata unică este o contribuție pentru a compensa sarcinile suplimentare cauzate de blocajele din trecut pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă", a declarat ministrul ÖVP al Muncii, Martin Kocher. "În același timp, obiectivul nostru principal rămâne acela de a ajuta oamenii să se angajeze rapid", a concluzionat acesta, potrivit ORF.

 

Firmele cu pierderi financiare pot cere Bonusul Corona III, de mii de euro

 

De asemenea, și firmele din Austria care au suferit pierderi financiare din cauza pandemiei, pot solicita din nou bonusul Corona-Ausfallbonus III. Se va rambursa între 10 și 40 % din cifra de afaceri.

Posibilitatea firmelor din Austria de a aplica pentru ”Corona-Ausfallbonus III”, pentru luna decembrie, a început de luni, 10 ianuarie, în condițiile în care, pentru luna noiembrie au fost deja plătite, în decembrie, 20,5 milioane de euro, a anunțat Ministerul de Finanțe.

Pentru cele aproximativ 7.500 de cereri aprobate a fost plătit un bonus mediu de aproximativ 2.700 de euro. De la începutul pandemiei, au fost plătite peste 3,5 miliarde de euro către peste 560.000 de solicitanți. Termenul mediu de plată a fost de șapte zile.

Bonusul de pierdere III poate fi solicitat în cazul în care se înregistrează o scădere a cifrei de afaceri de cel puțin 30% în luna decembrie și de cel puțin 40% în lunile ianuarie-martie față de luna identică din anul 2019, înainte de declanșarea pandemiei, sau pentru lunile ianuarie și februarie din anul 2020.

În funcție de structura costurilor din industrie, intră în joc o rată de înlocuire de 10 până la 40 de procente.

Bonusul implicit III a fost reintrodus pentru perioada noiembrie 2021 - martie 2022, cu un cadru maxim de 2,3 milioane de euro (în loc de 1,8 milioane anterior), informează vienna.at.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel