Austria. Românul care trăiește din fraudă: Beneficiază ilegal de ajutoare sociale și chirie. Pagubă de 10.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean român (52 de ani), din Graz, Austria, a primit ilegal prestații sociale între august și decembrie 2020. În plus, bărbatul a subînchiriat în mod ilegal apartamentul închiriat altor două persoane. Cu toate acestea, nu a plătit chiria apartamentului.

Criminaliștii de la Fremden-Grenzpolizei-Paulustor (SOLBE) au efectuat investigațiile necesare începând din iulie 2021. Pe baza unui raport al Serviciului Public de Ocupare a Forței de Muncă (AMS), polițiștii au stabilit că suspectul primea ilegal ajutoare de șomaj, pretinzând că are reședința principală în Graz.

În perioada mai 2020 - martie 2021, acesta a subînchiriat apartamentul său închiriat la doi cetățeni români, o femeie (30 de ani) și un bărbat (39 de ani). Pe lângă subînchirierea ilegală, suspectul nu a plătit chiria pentru acest apartament. Pagubele se ridică la peste zece mii de euro. Bărbatul de 52 de ani va fi reclamat la procuratura din Graz.

O altă româncă din Austria este acuzată că a înșelat încrederea familiei pentru care lucra.

Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată de familia pensionarei de care avea grijă

 

O familie din Apetlon din Austria ridică acuzații grave împotriva unei îngrijitoare românce. Despre femeie se spune că nu a făcut nimic când pensionara de care avea grijă, în vârstă de 93 de ani a căzut în apartament în prezența ei. De asemenea, familia spune că nu a anunțat pe nimeni, astfel bătrâna a avut un sfârșit tragic, a murit după câteva ore.

Conform precizărilor nepoatei, bunica ei ar fi căzut în timpul nopții. Îngrijitoarea româncă se afla în apartament în acel moment.

Pentru că bunica nu a răspuns la telefon ca în fiecare dimineață, unchiul ei a insistat cu telefoanele și în cele din urmă românca ar fi răspuns și i-ar fi spus că „bunica e pe jos”.

Familia a mers imediat în casa pensionarei și a găsit-o la pământ, iar îngrijitoarea româncă stătea la câțiva metri distanță.

„Bunica a scâncit și era deshidratată”, spune nepoata. Întrebată de ce nu a ajutat-o, românca a spus: „Nu vrea nimic”. Familia a sunat la salvare și a luat-o pe pensionară la spital. Când bătrâna a fost adusă acasă mai târziu, era încă lovită. Îngrijitoarea româncă a fost retrasă de agenție în aceeași zi la solicitarea familiei. Pensionara a murit în noaptea următoare.

Bătrâna de 93 de ani a fost nemulțumită de româncă, care nu a reacționat când a fost chemată. „Bunica nu mai era mobilă, dar în deplinătatea facultăților mentale”, spune nepoata.

Nu s-a făcut nicio plângere pentru că familia nu a dorit ca victimei să i se facă autopsie.

„Ceva de genul acesta nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Nu vrem ca altcineva să treacă prin așa ceva”, a spus nepoata.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel