Austria. Protest spontan la Viena, soldat cu amenzi: Mii de oameni la "marşul coronavirusului" - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Mai multe persoane au fost amendate în timpul unui protest neautorizat împotriva măsurilor anti-coronavirus duminică la Viena, transmite DPA.

Starea de spirit a devenit din ce în ce mai agresivă, au relatat observatori de la faţa locului. Printre participanţi s-au numărat extremişti de dreapta cunoscuţi.

Potrivit poliţiei, aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în capitala Austriei pentru un "marş al coronavirusului", în pofida interzicerii unor astfel de mobilizări.

Starea de spirit a devenit din ce în ce mai agresivă, au relatat observatori de la faţa locului. Printre participanţi s-au numărat extremişti de dreapta cunoscuţi.

Deoarece mulţi participanţi nu purtau măşti sau nu păstrau distanţa recomandată pentru a evita infecţiile cu coronavirus, poliţia a anunţat pe Twitter că protestul a fost oprit.

 

Protestatari amendaţi pentru ignorarea regulilor



Când participanţii s-au deplasat spre clădirea parlamentului şi nu au respectat apelurile de dispersare, poliţia a intervenit. Au verificat datele de identificare şi au împărţit amenzi.

Vineri, poliţia a respins cererile pentru mai multe demonstraţii planificate pentru această duminică, cu până la 15.000 de participanţi la Viena.

Potrivit experienţei anterioare, exista temerea că regulile obligatorii de igienă, precum menţinerea distanţei minime între participanţi şi purtarea măştilor, vor fi ignorate, au spus poliţiştii în justificare.

Printre alţii, la manifestaţie a vrut să ia cuvântul liderul grupului parlamentar al Partidului Libertăţii, de dreapta (FPOe), Herbert Kickl.

Sâmbătă, Kickl a chemat la prudenţă pe Facebook. În acelaşi timp, însă, l-a acuzat în prealabil pe ministrul de interne pentru posibile revolte. Interzicând demonstraţiile, a spus el, astfel de consecinţe vor fi provocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel