Austria. Protest față de restricţiile antiepidemice: "Marea de lumini în memoria victimelor COVID"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 2.400 de persoane au manifestat pașnic în capitala Austriei, împotriva restricțiilor impuse în contextul răspândirii variantei Omicron în toată Europa.

 

Manifestația de duminică, 26 decembrie, a fost inspirată de "marea de lumini" din 19 decembrie, unde mii de oameni au comemorat persoanele care au murit de COVID-19 și și-au amintit de personalul sanitar care se luptă să salveze viețile bolnavilor. 

De această dată, participanții au manifestat sub deviza "Marea de lumini în memoria victimelor Covid", referindu-se la toți acei oameni care au de suferit de pe urma restricțiilor impuse de virus.

Participanții s-au adunat în Heldenplatz. Acolo, mulțimea a fluturat luminițe, s-au ținut discursuri și s-a ascultat muzică, informează meinbezirk.at.

Cu toate acestea, mulți manifestanți nu purtau măști. Poliția s-a bazat pe dialog, astfel că nu s-a apelat la forță.

"Suntem conștienți că nu toți participanții respectă obligația de a purta mască. În spiritul unui dialog rezonabil, le indicăm acestor persoane măsurile aplicabile și intervenim, de asemenea, în cazul unor încălcări grave. Mitingul, în ansamblu, a fost foarte pașnic și calm", a declarat poliția, la întrebarea celor de la BezirksZeitung. 

 

Austria, noi restricții



În luna noiembrie, guvernul din Austria a anunţat un al patrulea lockdown la nivel naţional şi a spus că vaccinarea populației va deveni obligatorie pentru toţi austriecii. Astfel, aceasta devine prima ţară din Uniunea Europeană care ar implementa o astfel de măsură.

În timp ce lockdown-ul de trei săptămâni a redus numărul zilnic de infectări cu coronavirus, care ajunsese la niveluri record, ţara se pregăteşte acum pentru un nou val de infectări. Câteva sute de cazuri de infectări cu Omicron au fost deja confirmate.

În recomandările sale actualizate, Comisia naţională de vaccinare a spus că o a patra doză dintr-un ser anti-COVID-19 poate fi oferită ''fără aprobare'' angajaţilor din domeniul sanitar şi din alte domenii critice după o consultaţie medicală prealabilă.

''Nu există încă dovezi că această vaccinare suplimentară poate preveni infectarea. Cu toate acestea, se poate presupune că poate preveni forme severe ale bolii'', se mai spune în document, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel