Austria. 150 de euro pentru fiecare familie cu venituri mici. Studenții și pensionarii, incluși

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Guvernul federal din Austria vrea să ajute gospodăriile cu venituri mici cu o plată unică de 150 de euro. Scopul este de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, având în vedere creșterea generală a prețurilor din cauza inflației.

 

După cum au anunțat miercuri, 15 decembrie, șefii grupurilor parlamentare August Wöginger (ÖVP) și Sigrid Maurer (Grüne), scopul este de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, având în vedere creșterea generală a prețurilor din cauza inflației. Printre altele, vor beneficia de această compensație șomerii, pensionarii și studenții.

Inflația a fost de 4,3% în luna noiembrie a acestui an - cea mai mare valoare din ultimii 20 de ani. Economia încă își revine încet în fața pandemiei Corona, iar 372.109 persoane nu au încă un loc de muncă. Iarna, persoanele cu venituri mici resimt creșterea costurilor, mai ales că gazul și electricitatea se vor scumpi.

În aceste condiții, guvernul vrea acum să ajute gospodăriile cu venituri mici, cu câte 150 de euro. Așa-numita ajustare a costului vieții se va face sub forma unei plăți unice, care va fi acordată beneficiarilor de indemnizații de șomaj, de securitate minimă sau de ajutor de șomaj, dar și pensionarilor și studenților cu burse sau subvenții de studiu.

 

Compensația, acordată la începutul anului viitor


Plata unică ar trebuie să fie procesată deja în primul trimestru al anului 2022. De asemenea, măsura are rolul de a preveni transformarea crizei din domeniul sănătății într-o criză socială.

Totodată, și studenții pot beneficia de ajustarea costului vieții, cu condiția să aibă o notificare de primire a unei burse studențești sau a unei burse de studii din noiembrie 2021.

De cealaltă parte, pensionarii ale căror pensii sunt atât de mici încât vor primi o indemnizație compensatorie în decembrie 2021, vor beneficia de ajustarea costului vieții. În total, se așteaptă ca această ajustare a costului vieții să se ridice la 100 de milioane de euro, au precizat Wöginger și Maurer.


Plata bonusurilor Corona, până la 3.000 de euro fără impozit


De asemenea, și cei care primesc un bonus suplimentar de la angajator din cauza pandemiei Corona se pot bucura de noua facilitate.

Aceștia pot primi din nou prime și indemnizații în valoare de până la 3.000 de euro, scutite de impozit. "Plățile nu trebuie să fi fost acordate anterior și trebuie să fie exclusiv în scopul recompensării în legătură cu Covid-19", a subliniat Wöginger, scrie Krone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel