Austria. Unul dintre cele mai grave accidente produse de avalanşe: Cinci morți

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Unul dintre cele mai grave accidente produse de avalanşe: Cinci morți
Austria. Unul dintre cele mai grave accidente produse de avalanşe: Cinci morți

Cinci persoane au murit şi alte câteva au fost accidentate în urma avalanşelor produse în provincia austriacă Tirol, au anunţat vineri seară reprezentanţii serviciilor de urgenţe din această ţară, informează DPA.

Autorităţile austriece au anunţat iniţial că patru persoane au murit şi o altă persoană era dată dispărută. După câteva ore, persoana dispărută a fost găsită decedată.

O persoană accidentată a fost transportată pe calea aerului în Elveţia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei austriece.

Accidentul s-a produs pe o pistă din proximitatea oraşului Spiss, aflat la graniţa cu Elveţia.

Acelaşi purtător de cuvânt nu a oferit informaţii despre numărul persoanelor date dispărute şi nici despre originea victimelor.

 

Unul dintre cele mai grave accidente produse de avalanşe



Incidentul de vineri a reprezentat unul dintre cele mai grave accidente produse de avalanşe în actualul sezon de schi din Austria. La începutul lunii decembrie, trei schiori au fost ucişi şi alţi doi răniţi în urma unei avalanşe care s-a produs în provincia Salzburg.

Un alt accident a avut loc vineri în apropiere de Solden, unde cinci persoane au fost prinse sub zăpadă pe o pistă de schi. Patru dintre ele au fost rănite şi au fost transportate la spital.

Potrivit sistemului austriac de avertizare pentru avalanşe, în această perioadă există un pericol sporit în multe regiuni muntoase din ţară, nivelul de risc fiind crescut până la categoria 3 pe o scală cu cinci trepte.

Din cauza zăpezii proaspăt căzute, aproape 60 de avalanşe s-au produs între zilele de joi şi vineri doar în provincia Tirol, potrivit acestui sistem de avertizare.

 

Femeie, salvată după ce a petrecut 15 minute sub un strat de zăpadă

 


În staţiunea de schi Glungezer din Tirol, o femeie cu cetăţenie germană a fost salvată după ce a petrecut 15 minute sub un strat de zăpadă cu grosimea de 1,5 metri.

Ea a fost găsită inconştientă, dar continua totuşi să respire, potrivit Poliţiei locale. Femeia, care locuieşte în Innsbruck, prezenta mai multe răni şi a fost transportată la spital. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel