Austria. Salarii mizere pentru muncitorii sezonieri români. Oficial: "Am toleranţă ZERO! Aceste OI NEGRE exploatează muncitorii"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un fermier Marchfeld a plătit lucrătorilor săi străini doar 4,20 euro pe oră. Acum se confruntă cu sancţiuni enorme și chiar cu o pedeapsă cu închisoarea, scrie noen.at.

Lucrătorii din Serbia și România au fost nevoiţi să lucreze peste 100 de ore pe săptămână la un legumicultor din Marchfeld. Pentru munca lor, femeile primeau 4,20 euro, iar bărbații, 4,40 euro pe oră.

Poliția financiară, care primise un pont anonim, a descoperit cazul grav în timpul unui raid. Oficialii vorbesc despre o „exploatare incredibilă a lucrătorilor recoltatori”.

Inspecția oficială a avut loc duminică, 6 septembrie. În acea zi, toți muncitorii erau prezenți la ambalarea legumelor într-un hol. 

Poliția financiară a constatat mai multe infracțiuni: în douăsprezece cazuri, au existat înregistrări cu întârziere la sistemul de securitate socială de până la șase săptămâni și într-un caz nu a existat deloc înregistrare. Potrivit agricultorului, acest angajat ar fi fost la fața locului pentru instruire - deşi se spune că bărbatul a lucrat deja la fermă în trecut.

 

Muncitorii lucrau mai mult de 100 de ore pe săptămână

 

Printre altele, poliția financiară a verificat listele orare pentru 2020. Aceasta arată că lucrătorii erau angajați oficial doar pentru 40 de ore, dar uneori trebuiau să lucreze mai mult de 100 de ore pe săptămână. Sub-salariul masiv de aproximativ patru euro pe oră în locul sumei din contractul colectiv legal de aproximativ opt euro reprezintă, de asemenea, o încălcare masivă a Legii privind salariile și dumpingul social.

 

Blümel are „toleranță zero pentru dumpingul salarial și fraudă socială”

 

VP Ministrul de Finanțe, Gernot Blümel, este, de asemenea, șocat:

„Niciunul dintre muncitori nu a fost plătit în mod echitabil pentru munca lor. În unele cazuri, antreprenorul a plătit doar jumătate din contractul colectiv. Aceste oi negre exploatează muncitorii, dăunează reputației tuturor antreprenorilor cinstiți și se îmbogățesc în detrimentul contribuabililor decenți. "Și mai departe:" Am toleranță zero față de dumpingul salarial și fraudă socială și vom continua să reparăm acest lucru ".

Abordarea antreprenorului este acum scumpă: biroul fiscal și compania austriacă de asigurări de sănătate au inițiat mai multe proceduri. Fermierul se confruntă cu amenzi mari și chiar cu închisoare, deoarece pedeapsa pentru fraude sociale este de până la șapte ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel