AUR se solidarizează cu arbitrul Sebastian Colțescu după derapajul rasist: „El e victimă!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Copreședintele AUR, George Simion, a transmis că formațiunea politică se solidarizează cu Sebastian Colțescu, considerat „victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel național și internațional”. AUR susține că MAE și MTS „s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului”.

„AUR a luat act cu indignare de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă”, transmit liderii AUR.

Potrivit acestora, poziția celor două instituții este „cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională”, ancheta în acest caz fiind în desfășurare.

„AUR consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese. De asemenea, observăm încă o dată că mass-media a preluat rapid direcția unică de reflectare a cazului și a ignorat explicația arbitrului, care a subliniat că intenția lui nu a fost niciodată rasismul și că în mediul lor de activitate, uneori oamenii nu își pot exprima trăirile corect și pot fi înțeleși greșit”, potrivit comunicatului de presă formațiunii politice.

AUR: „Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare“

 

„Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel national și internațional”, a declarat copreședintele AUR George Simion.

Meciul dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt, marți seara, după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. Acesta ar fi folosit cuvântul „negru” față de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce.

Federația Română de Fotbal s-a delimitat ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă, arăta o postare pe site-ul instituției.

Meciul dintre PSG și Bașakșehir se va relua miercuri, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitraj, potrivit MEddiafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel