Augustin Zegrean: Un fel de INCHIZIŢIE. O pot opri pe Kovesi, dar mai are o ŞANSĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul şef al CCR, Augustin Zegrean, a comparat Secţia specială pentru investigare a magistraţilor cu Inchiziţia papală. Cât despre situaţia Laurei Codruţa Kovesi, interdicţiile care i-au fost puse ar putea să îi încurce demersul său pentru obţinerea funcţiei de şef al Parchetului European.

Întrebat de Denise Rifai dacă în acest caz este vorba despre frică sau răzbunare, Augustin Zegrean a răspuns că este "şi una, şi alta". Şi că există pârghii în justiţie care o pot opri pe Laura Codruţa Kovesi.

"Toată prigoana asta împotriva ei a început după ce au început audierile la Bruxelles. De atunci spuneam că ar putea să o oprească şi văd că asta fac, nu au nicio jenă. Sunt suficiente metode în legislaţia şi în practica parchetului de a o opri multă vreme", a spus Augustin Zegrean, într-o intervenţie la Realitatea TV.

 

A. Zegrean: O pot opri pe Kovesi mult timp

 

Până acum, scandalul din Bucureşti în care era implicată Kovesi şi campania derulată împotra sa nu au împiedicat-o în procesul său de a candida la şefia Parchetului European, însă măsurile care au fost impuse astăzi în cazul său ar putea să îi compromită şansele.

"Acum nu o mai ajută pentru că dacă este pusă sub urmărire, dacă a fost declarată inculpat, ar putea să o suspende din funcţia de procuror. Or, un procuror suspendat nu cred că ar putea fi numit la şefia Parchetului European pentru că una din condiţii acolo este să ai funcţia de procuror", a mai precizat Augustin Zegrean.

 

A. Zegrean: Kovesi trebuie să conteste decizia

 

Controlul judiciar ar putea dura 180 de zile, a mai precizat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale. Cât despre interdicţia de a vorbi cu presa, Augustin Zegrean susţine că este prevăzută în legislaţie, dar încălcarea ei ar putea duce la măsuri mai dure pentru Kovesi.

Singura şansă a fostei şefe a DNA ar fi să conteste decizia în instanţă.

"Aici este şansa ei pentru că iese din mâna procurorilor şi se duce la justiţie. Judecătorii poate vor fi mai înţelepţi şi vor da o soluţie corectă", a mai spus Augustin Zegrean.

 

A. Zegrean: Secţia specială... un fel de Inchiziţie

 

Fostul preşedinte al CCR a comparat Secţia de investigare a magistraţilor cu Inchiziţia papală.

"Am spus de când s-a înfiinţat că nu trebuia să se înfiinţeze. Am spus atunci că este un fel de Inchiziţie papală. Pe vremea Inchiziţiei era o instituţie specială care se ocupa de cei care îl denigrau pe Papă", a declarat fostul şef al CCR la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel