Augustin Zegrean: „Problema cu moțiunea PSD e ASTA!”

Constituţia nu interzice depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară, susţine fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean. Însă moţiunea depusă de PSD în sesiune extraordinară trebuie votată în aceeaşi sesiune, aşadar până la începutul lunii septembrie, când începe sesiunea ordinară, explică Augustin Zegrean. Altfel, s-ar încălca Legea fundamentală.

„Constituţia spune că Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare şi în alte sesiuni extraordinare pe timpul vacanţei parlamentare. Constituţia nu face disticţie între ce se votează într-o sesiune ordinară şi ce se voteză în sesiune extraordinară. Problema cu moţiunea PSD e alta. O moţiune de cenzură trebuie să fie votată în sesiunea în care a fost depusă, pentru că un parlamentar nu poate semna două moţiuni într-o sesiune. Aşa spune Constituţia la articolul 113. 

Acum Parlamentul e în sesiune extraordinară. Prin urmare, moţiunea depusă de PSD trebuie votată în această sesiune extraordinară, deci până la 1 septemberie, când începe sesiunea ordinară. Dacă votul moţiunii se prelungeşte după 1 septembrie, se încalcă Constituţia”, a explicat Augustin Zegrean la Adevărul


 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy