Augustin Zegrean, după ce Iohannis a RETRAS decorațiile condamnaților penali: „EI ar TREBUI să propună când nu mai sunt demni!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a comentat astăzi, la Antena 3, anunțul președintelui Klaus Iohannis de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale.

„Da, legea spune că poate să i se retragă celui care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate, deci președintele este cel care conferă decorații, dar el le și poate retrage în situația aceasta și dă un decret prezidențial în care scrie că i se poate retrage decorația

Este un consiliu din ordinul lui care este format din oameni care au fost decorați și care ei ar trebui să propună în aceste situații când nu mai sunt demni de a fi beneficiarii decorației. Consiliul acesta cred că nu se întâlnește niciodată”, a spus Zegrean, la Antena 3.

Întrebat la B1 TV ce se întâmplă în cazul fostului președinte francez Jacques Chirac, care a primit o distincție din partea președintelui Ion Iliescu și care a fost condamnat penal de justiția franceză, Augustin Zegrean a explicat că "post-mortem nu i se mai retrage".

Fostul președinte al CCR a fost întrebat și despre cazul lui Silvio Berlusconi, fost premier italian, de asemenea condamnat, dar care se află încă în viață. Zegrean a arătat că "legea nu distinge", prin urmare și fostului premier italian ar trebui să i se retragă distincția.

„Exact, pentru că se presupune că ei când au acceptat distincțiile știau chestia aceasta (că sunt condamnați penal, n.r.)", a punctat Augustin Zegrean.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel