Augustin Zegrean despre starea de alertă: „Mai rău decât starea de urgență“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a vrbit, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, despre ce presupune intrarea României în stare de alertă, după 15 mai.

„Stare de alertă sună chiar mai rău decât starea de urgență. Pentru că să fii în alertă înseamnă să fii tot timpul cu creierii încordați la maximum. Din păcate președintele NU ne-a spus cum se vor institui aceste reguli. Ne-a spus că se va relaxa, că vom fi obligați să purtăm masca, să nu părăsim localitatea, dar astea sunt toate descrise în lege. Pentru că în starea de alertă, spre deosebire de stare de urgență, nu se mai pot emite ordonanțe militare cu caracter obligatoriu.

În starea de alertă se face un program care trebuie respectat, dar ați văzut că și președintele a folosit termenul de recomandări. Că populația va trebui să respecte recomandările. Bun, și dacă nu le respectă, ce se întâmplă? Probabil că ne întoarcem de unde am plecat“, a afirmat Augustin Zegrean, în direct, la Realitatea PLUS.

Fostul președinte al CCR este de părere că aceste recomandări făcute astăzi de șeful statului ar trebui transformate în lege și votată în Parlament.

Citește și: Klaus Iohannis, noi anunțuri: „NU voi prelungi starea de urgență! Intrăm în STARE de ALERTĂ!"

„Eu insist: ar trebui programul acesta (n.r. de relaxare) pe care tocmai l-au discutat astăzi în întâlnirea de la Cotroceni la care au participat toți factorii responsabili să fie cuprins într-o lege, să fie discutat în Parlament, iar parlamentarii să decidă ce se poate face și ce nu se poate face, pentru că drepturile și libertățile fundamentale pot fi limitate numai prin lege.

Cu recomandările ați văzut...românii nici legea nu o respectă, căci se pare că suntem pe locul 1 în lume la numărul de amenzi în starea de urgență. Așadar ar trebui să se facă lege, să se emită un act normativ, care să poată IMPUNE ceste recomandări, mai ales că președintele a punctat că nu suntem încă în faza de reducere a restricțiilor pentru că numărul de infectați este în continuare foarte mare de la o zi la alta“, a declarat Augustin Zegrean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel