Augustin Lazăr, DECLARAŢII despre candidatura sa: "Nu discutăm despre SENTIMENTE"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorul general Agusutin Lazăr a vorbit la prima oră despre candidatura sa pentru un nou mandat la Parchetul General.

Augustin Lazăr a fost întrebat cum crede că va avea loc candidatura sa, având în vedere cererea de revocare venită din partea lui Tudorel Toader.

"Aici nu ar trebui să discutăm despre sentimente, aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient o instituţie şi nimeni nu ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea unei proceduri legale în curs şi interesul de a avea la conducerea instituţiilor statului român oameni care cunosc profesional despre ce e vorba şi care sunt experimentaţi, care trebuie să producă eficienţă în activitatea managerială pe care o au", a declarat procurorul general.

Augustin Lazăr spune că mar parte din obiectivul mandatului săun va fi să continue proiectele pe care instituţia le are deja în derulare şi să asigure un cadru stabil şi liniştit de muncă pentru cei din Ministerul Public.

"Mi-am asumat nişte proiecte care sunt în curs, organizarea unor evenimente, din care unele au avut loc, iar altele urmează să fie desfăşurate pe parcursul preşedinţiei României. Este foarte important să avem stabilitate şi continuitate şi în acestea. Nu în ultimul rând, doresc să le răspund colegilor din Ministerul Public, care îşi doresc o instituţie cu stabilitate, continuitate, care să poată lucra într-un cadru legal liniştit, să poată colabora loial cu celelalte instituţii şi, de asemenea, în spriritul respectului reciproc, fiind că instituţiile trebuie să se respecte", a mai declarat procurorul general al României.

Actualul procuror general, Augustin Lazăr, a anunțat că va candida pentru un nou mandat de procuror general și va participa la procedura pe care Ministerul Justiției a inițiat-o deja. Tudorel Toader a anunțat că a declanșat procedura pentru găsirea unui nou procuror general, având în vedere faptul că mandatul lui Augustin Lazăr ar urmează să expire în aprilie.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel