EXCLUSIV  Augustin Hagiu (FORT), apel pentru românii din diaspora: „Nu mai apelați la șoferii de TIR pentru a vă aduce în România!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, transmite un mesaj foarte important pentru românii din afara granițelor, dar și pentru șoferii de TIR care acceptă să facă unele fapte ilicite pentru a-i aduce pe aceștia în România.

Liderul FORT, Augustin Hagiu, trage un semnal de alarmă și avertizează, deopotrivă șoferii de TIR din comunitatea europeană, cât și românii din diaspora care recurg la fapte ilicite pentru a ajunge în România, despre riscurile enorme la care se expun și expun, la rândul lor, alți români.

„Am un apel extrem de important pentru românii din diaspora: Să NU mai apeleze, sub nicio formă, la serviciile șoferilor de TIR. În primul rând pentru că transportul de marfă nu este transport de persoane! În al doilea rând, și cel mai important: la graniță sunt nevoiți să mintă, să comită acte de fals în înscrisuri oficiale, declarații mincinoase etc. Și sunt nevoiți, pe lângă ei, să mintă și șoferii și ambele categorii riscă foarte mult din punctul de vedere al răspunderii penale, ceea ce implică apoi și firmele în astfel de probleme“, este mesajul președintelui FORT, transmis, în exclusivitate, prin intermediul Știri Diaspora.

Concret, exemplifică Augustin Hagiu, sunt români din zone galbene sau roșii din Europa care mituiesc șoferii de TIR pentru a-i aduce în România. Aceștia din urmă, contra unor sume de bani, declară că persoanele din cabină sunt membri ai echipajului. „Inclusiv ieri  am avut un caz. I-au dat o sumă de bani unui șofer care tranzita Italia, au mințit că persoana face parte din echipaj, au completat declarațiile la intrarea în țară. Ulterior, pentru că acestuia i s-a făcut teamă, ar fi prezentat unele simptome de infectare cu coronavirus, a anunțat DSP-ul, s-a făcut anchetă, iar acum șoferul respectiv are dosar penal, firma la care el era angajat are la rândul ei probleme...Nu este cazul să blocăm transportatorii! Repet, oamenii să respecte rutele legale oficiale! În niciun caz TIR-ul nu e o soluție“, a explicat Hagiu, în exclusivitate, pentru Știri Diaspora.

Liderul transportatorilor, mesaj important pentru șoferii de TIR detașați

 

„Șoferii detașați pe comunitate, și care acum cauta să se repatrieze, este foarte important ca ei să comunice în grupuri cât mai mari și să caute să evite situațiile periculoase, precum cele expuse mai sus. Îi sfătuiesc să colaboreze, să caute împreună soluții legale de transport către România, să apeleze la zboruri charter operate de companii private de exemplu. Să comunice deci prin grupuri mari, organizate să se sprijine reciproc și să nu apeleze la soluții ilegale!“, este mesajul președintelui FORT, Augustin Hagiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel