Atenție călători: Zboruri anulate sau deviate din cauza ceţii, la Sibiu și întârzieri la trenurile pe raza Regionalei CF Craiova

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Greva aviatică din 17 martie: zboruri anulate, plecări garantate, intervale orare / Foto: Unsplash
Italia. Greva aviatică din 17 martie: zboruri anulate, plecări garantate, intervale orare / Foto: Unsplash

Un zbor a fost anulat şi alte trei au fost deviate din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, pe rute care leagă municipiul de destinaţii din Germania şi Spania, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar. De asemenea, nouă vagoane ale unui tren de marfă au deraiat marţi dimineaţă, provocând întârzieri la trenurile pe raza Regionalei CF Craiova.

"Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vizibilitate redusă sub 200 de metri, două zboruri programate pentru sosire în cursul nopţii au fost deviate către aeroporturile de rezervă, astfel: zborul Madrid - Sibiu operat de compania aeriană Wizz Air programat pentru sosire la ora 22,40 a fost deviat pe aeroportul din Cluj, zborul Munchen - Sibiu operat de compania aeriană Lufthansa programat pentru sosire la ora 01,00 a fost deviat pe aeroportul Otopeni. Pasagerilor le-a fost asigurat transferul către Sibiu", a declarat Alexandra Păcurar.

Potrivit acesteia, ca urmare a devierii zborurilor din cursul nopţii, alte două curse programate pentru plecare în cursul dimineţii au fost afectate, respectiv zborul Sibiu - Memmingen operat de compania aeriană Wizz Air programat pentru decolare la 08,10 înregistrează o întârziere estimată de 50 minute, iar zborul Sibiu - Munchen operat de compania aeriană Lufthansa programat pentru decolare astăzi la ora 06,05 a fost anulat. 

Vezi și

 

Nouă vagoane ale unui tren de marfă au deraiat marţi dimineaţa

 

Nouă vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului feroviar naţional şi care transporta cărbune pe relaţia Motru Est - Cernele, au deraiat la ieşire din halta Răcari marţi dimineaţa, informează CFR SA.

"Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA informează că în această dimineaţă 9 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cărbune pe relaţia Motru Est - Cernele, au deraiat la ieşire din halta Răcari. Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi circula pe relaţia Motru Est - Cernele. Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între staţiile Răcari şi Coţofeni. Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii", precizează sursa citată în comunicatul transmis.

 

SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto pentru pasageri

 

Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto pentru pasagerii din
trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relaţia Filiaşi - Coţofeni. Primele două autocare au preluat deja pasagerii din trenul R 2080.

Potrivit CFR SA, transbordarea auto a călătorilor va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente,de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şină, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale", se mai arată în comunicat conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel