Franța: ATENTAT la adresa lui Macron, dejucat. Șase persoane arestate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Franța: șase persoane au fost arestate, acestea fiind bănuite că au pus la cale un plan de atacare a președintelui Macron.

Şase persoane au fost arestate în cadrul unei anchete preliminare privind un presupus plan de atacare a preşedintelui francez Emmanuel Macron, a relatat marţi canalul francez BFM TV, care citează un oficial apropiat de acest dosar.

Sursa citată a declarat că cele şase persoane arestate marţi dimineaţă de serviciile de securitate franceze sunt membri ai extremei drepte, dar informaţia nu a fost confirmată dintr-o sursă independentă.

''Această anchetă vizează un proiect, imprecis şi slab definit în acest stadiu, de acţiune violentă'' contra lui Emmanuel Macron, a precizat oficialul citat.

Operaţiunea de dejucare a acestui plan a fost desfăşurată de Direcţia generală a securităţii interne (DGSI) în departamentele Isere (sud-est), Ille-et-Vilaine (vest) şi Moselle (est). Această anchetă preliminară a fost lansată de Parchetul din Paris.

Într-un interviu publicat duminică, Emmanuel Macron a avertizat în legătură cu ameninţarea reprezentată de mişcările de extremă dreapta din Europa, subliniind că reacţia slabă din anii '30 a fost cea care a deschis calea către ascensiunea lui Hitler în Germania şi a lui Mussolini în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel