Atentat Kabul. Gabriel Leş, PRIMELE DECLARAŢII după vestea morţii militarului ROMÂN

Andreea Cosma |
Data publicării:
Gabriel Les - Ministrul Apararii Nationale
Gabriel Les - Ministrul Apararii Nationale

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat după ce a murit, joi, un militar român în Kabul, că Green Zone, unde s-a petrecut explozia, este o zonă „extrem de sensibilă” și ne putem aștepta la astfel de situații, mai ales că astfel de atacuri au loc unul după altul.

care era încărcată cu explozibil”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș, la Digi24, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului, misiunile de patrulare sunt organizate în așa fel încât militarii să fie „pregătiți pentru orice”.

„Misiunile se organizează și se fac în așa fel să fie pregătiți pentru orice. Din păcate, aceste evenimente au loc unul după celălalt, știm că situația din zona respectivă este una extrem de sensibilă, și ne putem astepta și la astfel de situații”, a spus Leș.

Întrebat dacă militarii români sunt protejați în Afganistan, ministrul a spus: „Sunt protejate (trupele române, n.r), suntem echipați. Dar nu asta e situația, pentru că nu vorbim de pierderi doar în rândul trupelor românești. Sunt 10 morți din ceea ce se discută la acest moment. Nu avem informațiile complete. Este o situație de conflict, sunt teatre de operații, așa cum îi și spune, din păcate se întâmplă astfel de lucruri”.

Un militar român a murit, joi, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel