ATENȚIE șoferi! Amenzi de peste 30.000 lei în primele 8 ore de când a intrat în vigoare noul Cod Rutier

Liviu Ludovic |
Data publicării:

35 de sancțiuni în valoare totală de 30.000 lei au fost aplicate, în primele 8 ore ale zilei de sâmbătă, când au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier, șoferilor care foloseau telefonul mobil la volan, informează reprezentanții Brigăzii Rutiere. 

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în prima parte a zilei în zonele cu valori crescute ale traficului, în special în centrul Capitalei. Valoarea totală a amenzilor este de 30.000 de lei.

„35 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în primele 8 ore ale zilei, de către Brigada Rutieră din cadrul Poliției Capitalei pentru folosirea telefonului la volan, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în zona de centru, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Unirii, zonele cu trafic mai intens. Polițiștii au urmărit, printre activitățile de reducere a riscului rutier, dacă conducătorii auto au înteles să respectele noile modificări legislative referitoare la folosirea telefonului mobil la volan", a precizat pentru MEDIAFAX, Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

Potrivit sursei citate, nu a existat o acțiune planificată, verificările polițiștilor fiind parte din activitățile obișnuite.

Începând din data de 12 octombrie, intră în vigoare reglementările privind sancționarea celor care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon sau orice alt dispozitiv mobil în timpul condusului. Noile reguli se aplică atât șoferilor de autovehicule cât și celor care conduc alte categorii de vehicule pentru care nu au nevoie de permis de conducere, cum ar fi bicicletele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel