Imagini DURE la Giurgiu: Poliţişti, filmaţi cum bat romi aflaţi la pământ - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Platforma Aresel, care militează pentru drepturile persoanelor rome, a postat o filmare de la intervenţia poliţiştilor din comuna Bolentin, judeţul Giurgiu. În imagini se vede cum forţele de ordine aplică repetate lovituri cetăţenilor aflaţi deja la pamânt. De asemenea, se distinge limbajul rasist folosit de poliţişti la adresa romilor din Bolentin Vale. 

Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Giurgiu a declarat că poliţiştilor li s-a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi că au fost informate organele penale competente. 

"Am fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că pe o stradă din Bolentin Vale, are loc un scandal între două familii. Colegii ajunşi la faţa locului au apalanat conflictul însă acesta a continuat şi în ziua de sâmbătă în timp ce aceste persoane se aflau la un grătar şi consumau băuturi alcoolice în stradă. Conflictul a fost aplanat, au fost aplicate sancţiuni conform Ordonanţelor Militare cu o amendă în cuantumul de 13.000 de lei, iar cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor a fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, fiind informată unitatea de parchet competentă", a declarat Emanuela-Ioana Sârbu, purtătorul de cuvânt IPJ Giurgiu.

Contact de MEDIAFAX, sociologul Ciprian Necula, reprezentantul platformei Aresel susţine că la Bolentin, judeţul Giurigiu, ne confruntăm cu un abuz din partea reprezentanţilor legii, cu iz la rasist la adresa romilor din comunitate.

"Este o răzbunare a unor poliţişti, pentru că acei oameni au distribuit pe Facebook nişte imagini. Au intrat brutal în casă lovind, înjurând, lovindu-i, în condiţiile în care oamenii aceia nu reprezentau un risc la adresa poliţiştilor", a spus Ciprian Necula, platforma Aresel.

De asemenea, Ciprian Necula susţine că persoanele amendate se aflau de fapt în propria curte şi că acest lucru nu este interzis de nicio Ordonanţă de Urgenţă în vigoare. "Este absolut ok să petreci la tine în gospodărie. Nu este această chestiune interzisă de nicio lege. Aceşti poliţişti trebuie să meargă la puşcărie pentru abuz în serviciu şi rasism", a mai adăugat sociologul.

De asemenea, Ciprian Necula condamnă limbajul jignitor folosit de poliţişti la adresa romilor şi susţine că în contextul epidemiei de coronavirus, poliţiştii pot comite cu uşurinţă abuzuri. „S-a dat liber la pulan în momentul ăsta pentru că în sfârşit poliţistul poate să folosească bâta şi pistolul fără să aibă probleme", a conchis acesta, potrivit Mediafax.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel