Atacurile se intensifică în vestul Ucrainei. Centru militar în apropiere de Liov, lovit de forțele ruse

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Atacurile se intensifică în vestul Ucrainei. Centru militar în apropiere de Liov, lovit de forțele ruse
Atacurile se intensifică în vestul Ucrainei. Centru militar în apropiere de Liov, lovit de forțele ruse

Centrul Internațional de Menținere a Păcii și Securitate (IPSC) din Liov a fost lovit în această dimineață de forțele ruse, susține administrația militară regională din Liov.

Situat la 30 km de Liov, IPSC a fost înființat în 2007 pentru a pregăti forțele armate ale Ucrainei, în special pentru misiunile de menținere a păcii.

De asemenea, găzduiește în mod regulat trupe internaționale. Un document NATO, citat de BBC, spune că centrul urmărește să ofere formare în deminare și siguranța minelor pentru trupele ucrainene și ale altor națiuni.

Liov este la doar 80 km de granița cu Polonia și o destinație pentru mulți ucraineni care fug din alte părți ale țării.

În primele zile ale invaziei, forțele ruse au vizat regiuni din nord, est și sud, inclusiv capitala Kiev. Dar, în ultimele zile, forțele ruse au vizat regiuni din centru și vest.

 

Putin acuză forţele ucrainene de ''încălcări flagrante'' ale dreptului umanitar

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat sâmbătă forţele ucrainene de "încălcări flagrante" ale dreptului umanitar, cerându-le omologului său francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz să facă presiune asupra Kievului pentru a pune capăt acestor practici, relatează AFP.

Putin a evocat, în cursul unei convorbiri telefonice cu cei doi lideri occidentali, "asasinate extrajudiciare ale opozanţilor", "luări de ostatici din rândul civililor" şi "utilizarea lor ca scuturi umane", precum şi "desfăşurarea de arme grele în zone rezidenţiale, în apropierea spitalelor, şcolilor şi grădiniţelor", potrivit unui comunicat al Kremlinului.

El a acuzat de asemenea "batalioanele naţionaliste" ale ucrainenilor că "perturbează sistematic operaţiunile de salvare şi îi intimidează pe civilii care încearcă să evacueze" zonele de conflict.

"Vladimir Putin i-a îndemnat pe Emmanuel Macron şi Olaf Scholz să influenţeze autorităţile de la Kiev pentru ca acestea să pună capăt acestor acţiuni criminale", a adăugat Kremlinul.

Cei trei lideri au convenit să rămână în contact, menţionează Kremlinul, potrivit Reuters, transmite Mediafax.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel