Atacuri cu rachete și artilerie în Harkov și Luhansk. Oameni evacuați din Lysychansk și Severodonetsk

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Denisova a declarat că, în total, până duminică la prânz, 16 clădiri rezidențiale din regiunea Luhansk au fost distruse.

Cinci persoane au murit și 13 au fost rănite în timpul atacurilor cu rachete împotriva Harkovului, iar în regiunea învecinată Luhansk, Serhii Haidai, șeful administrației militare, a declarat că au fost oameni evacuați din orașele Lysychansk și Severodonetsk.

Oficialii ucraineni au raportat mai multe victime civile duminică, pe fondul atacurilor cu rachete și artilerie în regiunile Harkov și Luhansk, potrivit CNN.

 

Cinci persoane au murit și 13 au fost rănite în timpul atacurilor cu rachete

 

Anton Gherșcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a declarat că cinci persoane au murit și 13 au fost rănite în timpul atacurilor cu rachete împotriva Harkovului.

Gerashchenko a scris pe contul său de Telegram: „Centrul orașului a fost bombardat în jurul orelor 13.30 și 14.00. Ocupanții au tras asupra orașului de la mai multe lansatoare de rachete. Au fost avariate clădiri rezidențiale și administrative. Există incendii în diferite locații din centrul orașului”.

 

Oameni din orașele Lysychansk și Severodonetsk au fost evacuați

 

În regiunea învecinată Luhansk, Serhii Haidai, șeful administrației militare, a declarat că au fost evacuați oameni din orașele Lysychansk și Severodonetsk.

„A fost imposibil să se ajungă la un acord cu ocupanții privind încetarea focului pe rutele de evacuare astăzi”, a declarat el.

Haidai a precizat că, în aceeași zonă, orașul Zolote a fost ținta unor focuri de armă, iar două persoane au fost ucise.

 

16 clădiri rezidențiale din regiunea Luhansk au fost distruse

 

„Nu există nimic în jur, cu excepția caselor”, a precizat el. „Rușii au lovit în mod deliberat civilii”, a mai spus.

Lyudmila Denisova, comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, a declarat că în Lysychansk au fost vizate dube de pâine. Și orașul Novodruzhsk din aceeași zonă a fost, de asemenea, lovit de bombardamente. O casă a fost distrusă, a spus ea

Denisova a declarat că, în total, până duminică la prânz, 16 clădiri rezidențiale din regiunea Luhansk au fost distruse.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel