Atac sinucigaș într-o moschee din Afganistan. Sunt cel puțin 55 de morți si 100 de răniți

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, vineri seară, atacul sinucigaş care a vizat o moschee şiită din nord-estul Afganistanului, soldat cu cel puţin 55 de morţi şi aproape 100 de răniţi.

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a anunţat că un membru al grupării sunnite s-a aruncat în aer în interiorul unei moschei din oraşul Kunduz, conform Agenţiei France-Presse.

Atentatul din Kunduz s-a soldat, conform bilanţului preliminar, cu 55 de morţi şi peste 90 de răniţi, au declarat vineri seară surse medicale.

"Bilanţul victimelor va creşte", a declarat un oficial de la Spitalul central din Kunduz.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a intensificat atacurile în Afganistan după preluarea puterii de către Mişcarea talibanilor, în august.

Imagini cu cadavre înconjurate de dărămâturi

 

Imagini video au arătat cadavre înconjurate de dărâmături în interiorul moscheii care este folosită de persoane din comunitatea șiită.

Niciun grup nu a revendicat imediat responsabilitatea. Explozia survine după mai multe atacuri, inclusiv unul la o moschee din Kabul, în ultimele săptămâni, dintre care unele au fost revendicate de militanții musulmani sunniți ai Statului Islamic.

Atacurile au subliniat provocările în materie de securitate pentru talibani, care au preluat controlul țării în august și care de atunci au desfășurat operațiuni împotriva celulelor Statului Islamic din Kabul.

"În această după-amiază, o explozie a avut loc într-o moschee a compatrioților noștri șiiți... în urma căreia mai mulți compatrioți ai noștri au fost martirizați și răniți", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel