EXCLUSIV  Atac sângeros în Franța. Consulatul General al României la Lyon, precizări de ultimă oră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi morţi şi şapte răniţi în Romans-sur-Isere, Franţei, după ce un bărbat a atacat cu cuţitul mai multe persoane. Consulatul General al României la Lyon face precizări despre posibila rănire unui cetățean român în timpul atacului.

Un bărbat a atacat cu cuţitul, sâmbătă dimineaţă, mai multe persoane în localitatea Romans-sur-Isere din sud-estul Franţei, făcând doi morţi şi şapte răniţi, înainte de a fi reţinut. 

Publicația spaniolă El Imparcial nota, sâmbătă, că printre persoanele decedate în urma atacului este și un român, care ar fi murit. „Bărbatul a atacat prima oară un rezident român care tocmai părăsise casa pentru plimbarea zilnică, tăindu-i gâtul în fața iubitei și a fiului său“, nota El Imparcial.

Consulatul General al României la Lyon, la solicitarea Știri Diaspora, face precizări despre acest lucru.

„Referitor la atacul cu cuțitul la Romans – sur – Isère ( dep. Drôme) în dimineața zilei de 4 aprilie 2020, soldat cu doi morți și 5 răniți. Autorul atacului a fost arestat. Conform afirmațiilor șefului de post de Poliție din localitate, printre victime nu este nici un cetățean român", transmit reprezentanții Consulatul General al României la Lyon.

Poziția ministrului francez de Interne

 

„Urmare solicitării adresate, vă informăm că s-a luat legătura telefonic cu Poliția din Romans-sur-Isère ( dep. Drôme) care a precizat că printre victime nu este nici un cetățean român. Discuția telefonică a fost purtată de Dan Corneanu, vice-consul cu șeful Poliției locale care afurnizat această informație, dar a refuzat să ne facă cunoscut numele.

În completarea celor comunicate anterior, ministrul francez de Interne, Christophe Castener, a declarat public în cursul zilei de azi, 5 aprilie 2020 că, în urma atacului realizat la Romans-sur-Isère în dimineața zilei de 4 aprilie 2020, ora 11h00, pe lângă autorul atacului- refugiat sudanez, au fost reținuți alți 2 sudanezi. Ministrul Christophe Castener a adăugat în ultima declarație de presă că atacul s-a soldat cu 2 morți și 5 răniți din care trei în stare gravă.

În cazul în care vom intra în posesia unor informații suplimentare de interes, vom reveni“, se arată în răspunsul oferit pentru Știri Diaspora de reprezentanții Consulatului României la Lyon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel