Atac la CCR, revocare Kovesi. Toader îi dă mutarea în plic Vioricăi Dăncilă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat decizia premierului Viorica Dăncilă cu privire la sesizarea CCR, după ce Klaus Iohannis a respins solicitarea de revocare a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat și data la care va fi depusă sesizarea. ”Premierul Dăncilă este de acord cu sesizarea la Curtea Constituţională, urmând ca luni acest demers să fie făcut, a spus Toader.

Am vorbit cu doamna premier chiar ieri. I-am prezentat (...) principalele elemente pe care le poate prinde în sesizarea CCR. A rămas să finalizez sesizarea ca să valorific şi documentul politic de la preşedinte. Luni mă voi întâlni cu doamna premier. Luni este şi vizita ministrul Justiţiei din Croaţia, dar voi găsi un moment în care mă voi întâlni cu doamna premier. Îi voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm CCR', a spus ministrul.

Ministrul a afirmat că draftul sesizării este făcut, dar trebuie să fie completat şi cu argumentele pe care le-a adus preşedintele în documentul de respingere a solicitării de revocare. '(...) Noi am spus că vom ataca la Curte, asta vom face. Curtea va decide şi vom proceda ca atare', a mai spus Toader. Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă este de acord cu sesizarea, Tudorel Toader a răspuns: 'Da. Nu a văzut forma finală, dar din ce i-am prezentat până acum ieri mi-a spus că este de acord'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel