Atac în Franța, la Annecy: șase copii mici și un adult, înjunghiați într-un parc; trei dintre victime, în stare gravă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin șapte persoane, dintre care șase copii mici, au fost rănite joi dimineață (8 iunie) într-un parc din Annecy de un bărbat care a fost arestat de poliție. Atacatorul ar fi un solicitant de azil sirian. 

Joi dimineață, un bărbat a înjunghiat un grup de copii cu vârsta sub trei ani care se jucau într-un parc din fața lacului Annecy, în inima orașului Haute-Savoie. Un prim bilanț indică șase copii și un adult răniți, trei dintre ei fiind în pericol de moarte. Bărbatul, care, potrivit unor martori, purta un turban, a intrat în acțiune în jurul orei 9.45 și a fost neutralizat la scurt timp de poliție.

"Am văzut o persoană atacând copii în locurile de joacă, micuți, evident că asta era ținta lui. Apoi niște oameni au încercat să-l sperie, el s-a îndepărtat și a intervenit poliția. Vorbea în engleză. La început, am crezut cu toții că este o înscenare, dar, cu oamenii care strigau, ne-am dat seama că era ceva real, tipul era confuz", a povestit un martor la fața locului pentru France Bleu Pays de Savoie.

Potrivit cotidianului francez Le Dauphiné, atacul a avut loc într-un mic loc de joacă, unde se juca un grup de copii de la o grădiniță vecină.

Serviciile de urgență, poliția și armata au sosit la fața locului pentru a îngriji copiii și a securiza zona. Trei dintre victime ar fi fost în pericol de moarte. Între timp, numeroși părinți de preșcolari s-au adunat la școală. Unii au venit să își ia copiii, în timp ce alții continuă să aștepte, în speranța unor vești suplimentare.

Atac în Franța: șase copii mici și un adult, înjunghiați într-un parc

 

Premierul Elisabeth Borne se află în drum spre Annecy. Un minut de reculegere tocmai a fost ținut la Adunarea Națională, întrerupând lucrările privind reforma pensiilor. Atacatorul ar fi un sirian care ar fi cerut azil, și era necunoscut serviciilor de poliție.

Un martor, Anthony, a declarat pentru televiziunea de știri Bfm:  „Eram la jogging, la început am crezut că este un joc, toată lumea alerga. Când am văzut și cărucioarele alergând, mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. O femeie mi-a spus să nu continui pentru că un bărbat înjunghia pe toată lumea, am continuat și m-am trezit în fața atacatorului, polițiștii erau acolo în față, dar mi s-a părut că sunt lenți, nu au reacționat imediat, bărbatul a avut timp să înjunghie un domn în vârstă, de două ori, în timp ce ei stăteau acolo și priveau fără să facă nimic, am fost surprins că nu au tras imediat, soția bărbatului era acolo lângă el, din fericire nu a fost atacată, dar era în stare de șoc, iar eu am început să strig la polițiști "Trageți, trageți!". ', iar ei au făcut-o în cele din urmă, dar totuși bărbatul a avut timp să înjunghie a doua oară. Am fost pe punctul de a interveni pentru că polițiștii nu puteau face nimic, am fost foarte surprinsă de lentoarea lor. Bărbatul a rămas tăcut în timpul atacului, nu a spus nimic, trebuie să fi avut 45 de ani. La un moment dat și-a dat jos bandana sau turbanul, în fața mea, nu am înțeles de ce. Annecy este un oraș liniștit, eu alerg în acel parc în fiecare dimineață, nu mi-am imaginat niciodată că se poate întâmpla așa ceva“.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a scris pe Twitter că „mai multe persoane, inclusiv copii, au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit într-un parc din Annecy. Individul a fost arestat grație intervenției foarte rapide a poliției“. Dar mărturia lui Anthony, care, dimpotrivă, vorbește de o lentoare de neînțeles din partea polițiștilor, va stârni controverse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel