Atac în Belgia: Agresorul ar fi strigat "Allahu Akbar". Un ofițer de poliție și-a pierdut viața după un atac cu cuțitul la Bruxelles

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Politist - atac Bruxelles
Politist - atac Bruxelles

Atac cu cuțitul la Bruxelles, joi, în urma căruia a murit un ofițer de poliție. Un altul a fost rănit. Agresorul ar fi strigat "Allahu Akbar"

Un ofițer de poliție a murit în urma unui atac în capitala Belgiei, Bruxelles. Un alt polițist a fost rănit cu un cuțit în timpul atacului, a confirmat joi seară parchetul pentru Deutsche Presse-Agentur. Anterior, mai multe mijloace de informare în masă au relatat despre acest caz.

Potrivit agenției de presă Belga, mai multe mass-media au relatat, de asemenea, că atacatorul a strigat "Allahu Akbar" (Dumnezeu este mare).

Terorismul nu este exclus, dar nu este confirmat

 

Parchetul nu poate nici confirma, nici infirma un trecut terorist. După cum mai relatează Belga, ofițerii atacați au cerut întăriri.

Un ofițer de poliție care a venit în ajutor și-a folosit arma de serviciu împotriva atacatorului. Potrivit mai multor relatări ale presei, atacatorul a fost lovit de mai multe focuri de armă. Potrivit parchetului din această seară, atacatorul a fost rănit, dar nu a fost ucis. Inițial, nu era clar dacă va trebui să fie tratat în spital.

Jihadiștii și salafii folosesc adesea expresia arabă "Allahu Akbar" ca un fel de strigăt de luptă. Dar, de fapt, este o formulă religioasă centrală a islamului, care a fost folosită de musulmani din întreaga lume timp de secole.

"Gândurile mele sunt alături de familia și prietenii funcționarului decedat", a scris seara pe Twitter premierul Belgiei, Alexander De Croo. El a spus că speră ca ofițerul spitalizat să fie bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel