Atac armat la o școală din Finlanda. Actualizare: un copil a decedat

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Trei copii au fost răniți într-un schimb de focuri de armă la o școală primară din Finlanda, marți dimineață, iar un suspect, care e și el minor, a fost ulterior arestat, a anunțat poliția finlandeză. Actualizare: unul dintre copiii împușcați a decedat.

Actualizare!

Un copil în vârstă de 12 ani, dintre cei trei împuşcaţi marţi într-o şcoală dintr-o suburbie a capitalei finlandeze Helsinki, a murit, a anunţat poliţia, transmit Reuters şi AFP.

'Astăzi, după ora 09.00, au avut loc împuşcături în şcoala Viertola din Vantaa (...) în care un elev din clasa a VI-a a decedat. Alţi doi copii au fost grav răniţi', a declarat Ilkka Koskimaki, un responsabil al poliţiei, într-o conferinţă de presă.

Știre inițială

 

Trei persoane au fost rănite într-un atac armat care a avut loc la o școală din orașul Vantaa, Finlanda, conform anunțului făcut de poliție și citat de BBC. Ofițerii au intervenit la școala Viertola marți dimineață, imediat după ora 9:00. În același timp, au emis o alertă prin care localnicii au fost sfătuiți să rămână în casele lor.

Suspectul a fost arestat.

Potrivit presei finlandeze, școala are 800 de elevi și 90 de angajați. Martorii au declarat pentru postul public YLE că două ambulanțe au plecat de la fața locului.

"Pericolul imediat a trecut", a declarat pentru Reuters directoarea școlii Viertola, Sari Laasila, refuzând să comenteze mai multe despre incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel