Atac armat la o grădiniţă: Cel puțin 38 de persoane și-au pierdut viața

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Atac armat la o grădiniţă: Cel puțin 38 de persoane și-au pierdut viața
Atac armat la o grădiniţă: Cel puțin 38 de persoane și-au pierdut viața

Cel puţin 38 de persoane, printre care 23 de copii, au fost ucise joi într-un atac armat comis la o grădiniţă din localitatea thailandeză Na Klang, în provincia nordică Nong Bua Lamphu, transmit AFP şi Reuters, citând poliţia locală.

Aceasta a emis un aviz de căutare a suspectului, un fost poliţist în vârstă de 34 de ani, care avea asupra sa o puşcă, un pistol şi un cuţit. Un purtător de cuvânt guvernamental a declarat că premierul thailandez a cerut tuturor agenţiilor de securitate să acţioneze pentru prinderea făptaşului.

Între timp, media din Thailanda au relatat că suspectul s-ar fi sinucis, după ce şi-ar fi ucis soţia şi copilul.

 

Vezi și 

 

Atac armat într-o biserică, chiar în timpul slujbei: cel puțin 50 de morți

 

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și altele au fost rănite după ce bărbați înarmați au atacat la începutul lunii iunie o biserică catolică din Nigeria în timpul slujbei.

Potrivit presei locale, citate de Reuters, bărbați înarmați au tras asupra credincioșilor și au detonat explozibili în biserică. Printre cei uciși se numără femei și copii.

Un medic de la un spital din Owo, un oraș din sud-vestul Nigeriei, a declarat pentru Reuters că 50 de cadavre au ajuns la FMC (Federal Medical Center) din Owo și la Spitalul catolic St. Louis.

Președintele Muhammadu Buhari a condamnat atacul, calificându-l drept „atroce”. Un purtător de cuvânt al poliției a spus doar că a avut loc un incident la Biserica Catolică Sfântul Francisc din Owo.

People's Gazette, un site de presă local, care citează ca sursă un parlamentar, susţine că au fost ucişi 28 de oameni; ziarul Nigerian Tribune susţine că sunt 50 de morţi Nu s-a comunicat deocamdată niciun bilanţ oficial.

Există şi relatări potrivit cărora în timpul atacului au avut loc şi explozii.  În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană. Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă - potrivit dpa - localnicii cred că autorii sunt din nord.

Reamintim că alte trei persoane au fost ucise şi 11 au fost rănite sâmbătă seară, într-un incident armat cu mai mulţi trăgători pe o stradă aglomerată din Philadelphia (nord-estul SUA), a anunţat poliţia, informează duminică AFP.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel