Atac armat în Rusia: Doi morţi și trei răniți. Atacatorul, fost militar în armata rusă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un individ a deschis focul într-un centru administrativ din Moscova. Incidentul s-a soldat cu doi morţi şi trei răniţi, a anunţat primăria capitalei ruse.

 

Incidentul a avut loc marți, 7 decembrie, când un individ a deschis focul într-un centru administrativ din Moscova, făcând doi morţi şi trei răniţi, a anunţat primăria capitalei ruse, relatează AFP, preluată de Agerpres. De asemenea, autoritățile ruse au dat asigurări că autorul incidentului armat a fost deja reţinut, 

'A avut loc o tragedie. După focurile declanşate de către o persoană neindentificată pentru moment, două persoane au murit şi trei au fost rănite. Atacatorul a fost arestat. Medicii fac tot posibilul să-i ajute pe cei răniţi', a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit primăriei capitalei ruse, centrul administrativ unde a avut loc acest incident armat se află în sud-estul Moscovei, în cartierul Riazanski.

Atacatorul, fost militar în armata rusă

 

Potrivit autorităților, în acest caz a fost deja deschisă o anchetă pentru infracțiunea de omucidere.

De asemenea, postul de televiziune REN TV, a relatat că atacatorul a fost deja identificat şi se numeşte Serghei G., fost militar, care a servit în armata rusă până în anul 2010, ajungând la gradul de locotenent colonel.

În plus, unele media ruse scriu că bărbatul a deschis focul din cauza că a refuzat să-şi pună masca facială.

În ultimii ani, incidente armate soldate cu morţi, în special în şcoli, au avut o tendinţă crescătoare în Rusia. Preşedintele Vladimir Putin a denunţat chiar un fenomen importat din SUA, efect pervers al globalizării, scrie Agerpres.

 

Atac armat într-o universitate din Rusia: Studenții au sărit pe ferestre, cel puțin trei morți.

 

Un atac armat s-a produs în luna Septembrie, într-o universitate din orașul rus Perm. Un student de 18 ani a deschis focul cu o armă de vânătoare la o universitate din Perm, oraş în regiunea Uralilor, făcând şase morţi şi circa 30 de răniţi. 

Tânărul de 18 ani ar fi intrat înarmat în universitatea din orașul Perm (Rusia) și a tras în studenți.

„Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizații extremiste și nu am fost un om religios. Nimeni nu știa ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii și acum am înțeles că a venit momentul mult visat”, ar fi scris pe pagina sa de Twitter Timur Bekmansurov.

Presa locală a prezentat imagini cu studenți sărind pe ferestre pentru a scăpa de atacator, potrivit Mediafax

Martori au declarat portalului independent Meduza că au văzut un bărbat în uniformă militară trăgând dintr-o puşcă mitralieră. Serviciul de presă al universităţii a declarat însă că focurile au fost trase dintr-un pistol traumatic.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel