ATAC armat în Oslo. Poliția: "O tentativă de act TERORIST"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Atacul armat de la o moschee din apropierea capitalei norvegiene Oslo este tratat drept o tentativă de act terorist", a anunţat duminică poliţia, informează dpa.

"Ancheta a arătat că atacatorul are opinii de extremă dreapta", a declarat Rune Skjold, de la poliţia din Oslo.

Skjold a explicat că suspectul şi-a exprimat sprijinul pentru Vidkun Quisling (Vidkun Abraham Lauritz Jonsson Quisling care, la 9 aprilie 1940, în contextul invaziei germane a Norvegiei, a preluat cu forţa puterea printr-o lovitură de stat sprijinită de Germania nazistă - n.r.) şi are atitudini antiimigraţie.

Pentru moment, individul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi pentru crimă, nu şi pentru terorism, a adăugat Skjold.

Amintim că un membru al congregaţiei de la centrul islamic al-Noor de lângă Oslo a fost rănit sâmbătă, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în interiorul moscheii, informează Reuters. Suspectul a fost arestat.

Victima este un musulman în vârstă de 75 de ani, a precizat liderul comunităţii, Irfan Mushtaq. El a mai declarat canalului de televiziune TV2 că atacatorul, care purta echipament de protecţie antiglonţ şi cască şi avea asupra sa două puşti şi un pistol, a trecut printr-o uşă de sticlă şi a început să tragă.

Credincioşii din moschee au reuşit să îl imobilizeze pe trăgător înainte de sosirea forţelor de ordine. Este vorba de "un tânăr alb" care pare să fi acţionat singur, a comunicat ulterior poliţia.

Moscheea vizată de atac a luat anul acesta măsuri suplimentare de securitate, după masacrul cu peste 50 de victime din Noua Zeelandă, comis de un extremist de dreapta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel