Șase jurnaliști au fost răpiți în Afganistan

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

Talibanii au răpit şase jurnalişti care lucrează pentru organizaţii media private şi guvernamentale în estul provinciei Paktia din Afganistan, au declarat sâmbătă oficiali guvernamentali şi talibani, potrivit Reuters.

Reporterii, care lucrează pentru companii de ştiri, radio şi TV, care difuzează ştiri locale în limbile Pashto şi Dari, au fost răpiţi în timp ce călătoreau vineri împreună din provincia vecină Paktika în Paktia pentru a participa la un workshop media.

„Încercăm să negociem eliberarea lor cu talibanii", a declarat Abdullah Hasrat, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Paktia.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a confirmat răpirea a şase jurnalişti de către luptătorii lor, dar a spus că vor fi eliberaţi în curând.

„Da, mujahedinii noştri (luptători) i-au răpit din greşeală", a spus Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al grupării de insurgenţi extremişti.

"În prezent serviciile mobile nu funcţionează, dar vor fi eliberaţi imediat ce vom stabili contactul cu comandantul local", a spus el.

Afganistanul a fost în 2018 ţara în care au murit cei mai mulţi jurnalişti, 13, conform Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ).

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor a anunţat că 16 jurnalişti au fost ucişi anul trecut.

În iunie, talibanii au emis o ameninţare pentru mass-media afgană, spunând că jurnaliştii vor fi vizaţi, cu excepţia cazului în care canalelel de ştiri vor înceta să difuzeze ceea ce ei descriu drept propagandă guvernamentală împotriva insurgenţilor, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel