Armata ucraineană a doborât aproape 20 de drone Shahed-136, într-o singură seară

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
O nouă dronă doborâtă în Belarus la graniţa ucraineană / Foto: Captură video youtube
O nouă dronă doborâtă în Belarus la graniţa ucraineană / Foto: Captură video youtube

Ucraina a început să se apere mai eficient contra atacurilor cu drone iraniene efectuate de Rusia. 

Forţele Aeriene ale Ucrainei raportează că, în seara de 26 octombrie, armata ucraineană a distrus 19 drone kamikaze inamice de tip Shahed-136, în trei regiuni ale ţării.

Armata ucraineană notează că invadatorii ruşi au lansat peste 20 de drone între orele 22:00 şi 00:00. Potrivit unui raport, 17 drone au fost doborâte de forţele şi mijloacele de apărare antiaeriană, iar două au fost distruse de alte unităţi ale Forţelor de Apărare ucrainene.

Forţele Aeriene ale Ucrainei precizează că 15 drone Shahed-136 au fost distruse în regiunea Odesa, trei au fost doborâte în regiunea Mikolaiv, iar o altă dronă a fost doborâtă în regiunea Vinniţia.

"Eficienţa crescută în luptă a fost demonstrată de armele furnizate Ucrainei de către partenerii occidentali" - au adăugat Forţele Aeriene ale Ucrainei.

Serviciile britanice: Ucraina se apără tot mai eficient contra dronelor 

 

Ucraina reuşeşte să se apere cu tot mai mult succes împotriva atacurilor ruse cu drone iraniene, potrivit serviciilor de informaţii britanice, informează luni dpa.

Dronele sunt încete, zgomotoase şi zboară la altitudine joasă, ceea ce le face "uşor de doborât utilizând apărarea antiaeriană convenţională", subliniază Ministerul Apărării britanic pe Twitter, luni, în conferinţa sa zilnică asupra războiului din Ucraina.

Oficiali din Ucraina susţin că peste 85% dintre aceste atacuri au fost interceptate, informează ministerul.

Moscova utilizează tot mai mult astfel de "drone kamikaze", în condiţiile în care începe să ducă lipsă de arme de precizie cu rază lungă de acţiune, susţine Londra.

Actualizările zilnice bazate pe surse din cadrul serviciilor de informaţii, pe care Londra le publică de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie, sunt calificate de Kremlin drept propagandă, aminteşte dpa.

Pe teren, o serie de atacuri cu drone şi rachete cu rază lungă de acţiune întreprinse de armata rusă în ultimele două săptămâni au avut un impact major asupra infrastructurii critice din Ucraina, precum centralele electrice, lăsând sute de mii de oameni fără curent în timpul weekendului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel