Armata „taților”: Voluntari în vârstă sunt recrutați pentru linia frontului, pe fondul afirmațiilor că Moscova se luptă cu criza forței de muncă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata „taților”: Voluntari în vârstă sunt recrutați pentru linia frontului, pe fondul afirmațiilor că Moscova se luptă cu forța de muncă
Armata „taților”: Voluntari în vârstă sunt recrutați pentru linia frontului, pe fondul afirmațiilor că Moscova se luptă cu forța de muncă

Voluntari în vârstă sunt recrutați pentru linia frontului (deși nu par prea încântați de asta), pe fondul afirmațiilor că Moscova se luptă cu criza forței de muncă, în timp ce luptele continuă să facă ravagii în Ucraina.

Se pare că Rusia a început să recruteze bărbați în vârstă din toate regiunile vastei țări pentru a lupta pe linia frontului din sud-estul Ucrainei, în timp ce luptele acerbe continuă să facă ravagii în Donețk.

Imagini video apărute pe YouTube la începutul acestei luni arată o serie de recruți voluntari din Primorsky Krai (Primorie), o regiune a Rusiei atât de estică încât se învecinează cu Coreea de Nord, antrenându-se cu puști pe un câmp înainte de a fi trimiși în Ucraina.

 

Noii recruți par a fi bărbați de vârstă mijlocie și în vârstă

 

Mai mulți dintre indivizii surprinși în videoclip par a fi bărbați de vârstă mijlocie și în vârstă, care ar fi semnat un acord cu DOSAAF (corpul de voluntari al Rusiei) pentru a urma un scurt program de pregătire înainte de a fi trimiși să lupte alături de Brigada 155 Gardă Separată de Marină a Rusiei. 

'Toți acești oameni sunt uniți de o singură dorință - să-și protejeze familia și patria', a declarat prezentatoarea de știri Valeria Nikolaeva.

'În pofida lipsei de experiență de luptă, ei sunt totuși pregătiți pentru orice', a adăugat ea, declarând că grupul a primit denumirea de 'Batalionul Tiger'.

Imagini difuzate pe YouTube de Primorye Pubic Television au arătat recruții învățând cum să tragă cu puști de asalt și ascultând instructori care le demonstrau tehnica corectă. 

Dar imagini separate distribuite pe rețelele de socializare de Nexta TV și Ukraine Now au arătat aceiași recruți cu un aspect abătut și obosit.

''Tigrii'' fără dinți nu sunt prea fericiți din anumite motive'', a glumit un comentariu. 

 

Rusia recrutează voluntari în vârstă de la mare depărtare deoarece armata Moscovei 'nu mai are forță de muncă' 

 

Vestea că Rusia recrutează voluntari în vârstă care locuiesc la peste 5.000 de mile de conflictul din Ucraina vine în contextul în care Richard Moore, șeful serviciului secret de informații britanic MI6, a declarat că, în opinia sa, armata Moscovei 'nu mai are forță de muncă' și ar putea fi nevoită să facă o 'pauză' în invazia în următoarele săptămâni din cauza lipsei de forță de muncă.

Unul dintre voluntari părea fericit să primească instrucția și să meargă să lupte în Ucraina, după ce a crezut în povestea din mass-media de stat rusă conform căreia operațiunea specială a lui Putin ar fi fost concepută pentru a scăpa Ucraina de naziști. 

'Aceasta nu este doar o operațiune specială. După părerea mea, aceasta este curățenie. Curățarea de fascism. Bunicii noștri nu au terminat-o - noi trebuie să completăm chestiunea', a blagoslovit recrutul.

Dar câțiva alții păreau decisiv mai puțin entuziasmați.

'Nu este bine când copiii, în loc să se joace și să ducă o viață fericită, le spun adulților cum să se ascundă de bombe și vorbesc despre ce fel de muniție este folosită', a spus un voluntar, fără a face referiri la Ucraina, în timp ce purta o mască și a refuzat să fie numit în interviu.

'Fiul meu este comandantul unui pluton de asalt aerian [în Ucraina]', a spus un altul. 'Sper că vom fi alături unul de celălalt'.

 

Șefa unității de comandă operațională din sudul Ministerului Apărării, Natalya Gumenyuk: Liderii militari ruși nu fac decât să împingă 'carne de tun' pe linia frontului

 

Gumenyuk a declarat că Rusia cheamă 'forțe complet de neînțeles', făcând referire în mod special la batalionul Tiger ca exemplu de trupe 'nesigure'. 

'Se caută rezerve în grupuri nesigure din punct de vedere social... [Este probabil] să fie carne de tun. Dar ne pregătim pentru orice scenariu', a declarat Gumenyuk, adăugând că inamicul nu trebuie subestimat.

Vestea despre batalionul Tiger vine în contextul în care șeful MI6, Moore, a declarat că efortul de război al lui Putin 'se epuizează' în Ucraina și a sugerat că forțele sale ar putea fi nevoite să își 'întrerupă' asaltul în următoarele săptămâni.

Moore a spus că războiul 'evident nu s-a terminat', dar că președintele rus a făcut un 'eșec epic' cu invazia sa sub așteptări în statul suveran.  

Vorbind la Forumul de securitate Aspen din SUA, Moore a declarat: "Cred că a suferit un eșec strategic în Ucraina. În mod evident, nu s-a terminat. În mod evident, el a făcut, și forțele rusești au făcut, unele progrese treptate în ultimele săptămâni și luni, dar sunt cantități infime.”

El a mai declarat: "Cred că este important pentru ucraineni să demonstreze că sunt capabili să riposteze. Cred că acest lucru va fi foarte important pentru menținerea unui moral ridicat.”, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel