Armata rusă a intrat în Kiev. Autoritățile ucrainene, apel la populație: "Nu ieșiți din casă!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Trupele rusești au intrat în Kiev, au confirmat oficiali ucraineni într-un tweet, conform BBC. 

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că "inamicul" se află în cartierul Obolon, la aproximativ 9 km nord de parlamentul din Kiev, în centrul orașului.

Oficialii au încurajat localnicii să facă cocktailuri Molotov pentru a riposta, sfătuindu-i totodată pe ceilalți să se adăposteze.

"Locuitori pașnici- fiți atenți. Nu ieșiți din casă!"

Corespondenții din Kiev au raportat că au auzit focuri de armă, deși adaugă că este imposibil de știut ce înseamnă acestea în acest moment. Aceștia spun că în prezent se pot auzi și explozii mai puternice.

VIDEO 1

 

VIDEO 2

 

VIDEO 3

 

Ucraina: Printre victimele civile se numără cel puțin doi copii

 

orțele ruse au atacat 33 de locații civile, afirmă Ministerul de Interne ucrainean, ucigând cel puțin doi copii, relatează Sky News.

Ca răspuns, Ministerul rus al Apărării afirmă că a vizat 118 unități de infrastructură militară și că va trimite parașutiști pentru a ajuta la apărarea Cernobîlului, pe care l-a capturat ieri seară.

Bilanţul atacurilor Rusiei a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina

 

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cursul nopţii de joi spre vineri.

"Astăzi, am pierdut 137 de eroi, cetăţenii noştri, militari şi civili. Alţi 316 ucraineni au fost răniţi în confruntări", a afirmat Volodimir Zelenski, prezentând bilanţul primei zile a invaziei militare ruse.

Autorităţile ucrainene au raportat sute de explozii provocate de armata rusă asupra obiectivelor militare şi de infrastructură. Membrii personalului de întreţinere de la complexul centralei nucleare dezafectate Cernobîl sunt "ţinuţi ostatici" de armata rusă, după ocuparea zonei, a declarat Alyona Şevţova, consilier al Forţelor Terestre ucrainene.

Casa Albă a cerut Rusiei să elibereze imediat personalul deţinut la Cernobîl. Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a exprimat preocupare că operaţiunile armatei ruse ar putea afecta eforturile de menţinere la nivel scăzut a radioactivităţii în zonă.

Conform serviciilor de informaţii militare din SUA, armata rusă vrea să atace masiv Kievul cu avioane, rachete şi forţe terestre. În prezent, au loc lupte între armata ucraineană şi trupele ruse la periferia nordică a capitalei Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel