Arest la domiciliu pentru un fost prefect care a ucis un bătrân, într-un accident rutier

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Judecătorii constănțeni au decis, vineri, plasarea lui Ioan Albu, fostul prefect al Constanței implicat în accidentul mortal de la Ciocârlia, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătoria Medgidia a respins cererea procurorilor pentru arestare preventivă.

Decizia de vineri nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Constanța.

Conform acuzațiilor făcute de procurorii de pe lângă Judecătoria Medgidia, Ioan Albu a condus sub influența băuturilor alcoolice un Range Rover și a intrat pe contrasens, lovind din plin un alt autoturism. În urma impactului, un bărbat de 44 de ani a murit.

Pe 20 februarie, procurorii de pe lângă parchetul Judecătoriei Medgidia au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului prefect al Constanței pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

„La data de 16.02.2020, în jurul orelor 19.15 , inculpatul Albu Ioan, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, potrivit Mediafax.

Conform informațiilor transmise de IPJ Constanța în urma accidentului, Ioan Albu avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 19:15, între Ciocârlia și Ciocârlia de Sus. Bărbatul decedat în urma accidentului, în vârstă de 44 de ani, avea o mică afacere cu termopane în comuna Adamclisi. Acesta era căsătorit și nu avea copii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel