Arde Parcul Național Porțile de Fier

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Incendiu devastator la o școală de arte marțiale. Cel puțin 18 morți, majoritatea copii
Incendiu devastator la o școală de arte marțiale. Cel puțin 18 morți, majoritatea copii

Incendiul de vegetaţie din parcul natural Porţile de Fier se manifestă pe două părţi ale unui versant, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

"În urma executării recunoaşterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifestă pe două părţi ale versantului, în partea superioară a acestuia. Accesul forţelor de intervenţie este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru", se precizează într-un comunicat al ISU Mehedinţi.

Conform aceleiaşi surse, în funcţie de evoluţia situaţiei şi a resurselor disponibile la nivel naţional, se va solicita intervenţia aeriană pentru stingerea tuturor focarelor.

Pompierii intervin, vineri, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din parcul natural Porţile de Fier, în zona Dubova - Tişoviţa.

Potrivit ISU Mehedinţi, din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa cinci-şase hectare.

"Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. În sprijin a fost solicitat şi un elicopter care efectuează recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei", a informat ISU Mehedinţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel