Arafat, întrebat dacă își dă demisia din Guvern: "Îmi fac treaba!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Șeful DSU, Raed Arafat, spune, după căderea Guvernului, că își face treaba atât timp cât este în poziția de secretar de stat. 

Raed Arafat a fost întrebat, miercuri seară, dacă după demiterea Guvernului s-a gândit vreo clipă să își dea demisia.

„Eu sunt secretar de stat. Sunt numit de primul-ministru. Primul-ministru când consideră poate să mă demită. Dacă consideră poate să mă țină”, a răspuns Arafat.

A adăugat că își face fac treaba până este în această poziție.

Care e legătura dintre recordul deceselor și aglomerația din spitale

 

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că recordul la decese asociate COVID de miercuri și aglomerația din spitale au o legătură: „Cu cât crește presiunea pe sistemul sanitar, normal că există riscul ca unele cazuri care sunt la limită să sufere depresiunea pe sistemul sanitar”.

Atafat a fost întrebat dacă decesele de miercuri - 328 - au legătură cu faptul că spitalele sunt aglomerate.

"Cu cât crește presiunea pe sistemul sanitar, normal că există riscul ca unele cazuri care sunt la limită să sufere depresiunea pe sistemul sanitar", a răspuns Arafat.

În ce privește soluțiile, acesta spune că sunt activate mai multor paturi de terapie intensivă, personalul care nu se mai ocupă de cazuri ce pot fi amânate este detașat, "și mai sunt și alte soluții în discuții".

"Ideea transferului pacienților este una foarte sensibilă și o tratăm cu seriozitate. Dar noi și în țară când transferăm bolnavi, știm cu ce ne confruntăm. De exemplu ieri, ca să îi ducem pe cei șase pacienți la Târgu Mureș pe un zbor care nu durează mai mult de 50 de minute, organizarea a durat peste 6 ore", a afirmat șeful DSU.

Arafat a fost întrebat ce se întâmplă dacă va fi nevoie de noi restricții.

„Dacă am respecta măsurile pe care le avem și dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situația”, a răspuns acesta, adăugând că a primit imagini din cluburi în care nu se respectă nicio regulă. Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenționare pentru că fac suma respectivă în prima oră dintr-o noapte de petrecere, a adăugat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel