Pedepse cu moartea pentru minori, eliminate

Arabia Saudită a eliminat pedeapsa cu moartea pentru cei condamnați pentru infracțiuni comise atunci când aveau vârsta sub 18 ani, a declarat astăzi Comisia pentru Drepturile Omului a guvernului saudit.

Comisia a făcut public, pe contul său de Twitter, aprobarea decretului regal care pune capăt aplicării pedepsei capitale pentru minorii care, de acum înainte, vor fi condamnați la maximum zece ani de închisoare într-un centru de detenție infantil.

Această decizie vine împreună cu alte măsuri judiciare, cum ar fi suprimarea practicării pedepselor fizice, cum ar fi bătăile publice, care vor fi înlocuite cu închisoare, amenzi și servicii comunitare. Aceasta va pune capăt uneia dintre cele mai controversate practici de pedeapsă publică din regatul saudit. 

Fiul regelui Salman și moștenitor al coroanei, Mohammed bin Salman, se află în spatele acestor schimbări, în dorința sa de a moderniza țara, de a atrage investitori străini și de a recâștiga reputația Arabiei Saudite în întreaga lume, precizează lavanguardia.com. 

Omuciderea, violul, jaful armat, traficul de droguri, atacurile armate, vrăjitorie, adulter, sodomie, homosexualitate și apostazie sunt pedepsite cu pedeapsa cu moartea în codul penal saudit. 

Un total de 184 de persoane au fost executate anul trecut în Arabia Saudită, ceea ce reprezintă „un număr record în țară pentru un singur an”, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Amnesty International.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 mai 2020, 19:20 in Știri
Horoscop, luni, 25 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy