Aproape 5 milioane de ucraineni au părăsit țara, de la începutul războiului 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Grupul G7 anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza "atrocităţilor" comise în Ucraina
Grupul G7 anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza "atrocităţilor" comise în Ucraina

Peste 4,5 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, pe 24 februarie, majoritatea trecând granițele în țările vecine, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), citat de CNN.

"Escaladarea conflictului din Ucraina a provocat victime în rândul civililor și distrugerea infrastructurii civile, forțând oamenii să își părăsească locuințele în căutarea de siguranță, protecție și asistență", a declarat UNHCR într-un comunicat.

Polonia a primit cel mai mare număr de refugiați, cu aproape 2,6 milioane de persoane. România, Ungaria și Republica Moldova au acceptat împreună aproape 2 milioane de refugiați ucraineni, relatează Mediafax. 

Rusia, suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului după atrocitățile comise

 

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis, joi după-amiază, suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, din cauza actelor de agresiune comise în cursul invaziei militare în Ucraina.

Proiectul de rezoluţie privind suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului a fost adoptat cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă şi 58 de abţineri, conform CNN.

Proiectul de rezoluţie a fost iniţiat în contextul acuzaţiilor privind încălcări ale drepturilor omului de către Rusia. Consiliul Drepturilor Omului a exprimat "preocupări grave" referitoare la informaţiile despre "încălcări grave şi sistematice", despre "abuzuri asupra drepturilor omului" şi "încălcări ale dreptului umanitar internaţional" comise de Rusia prin invazia militară în Ucraina.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Ghenadi Kuzmin, le ceruse statelor membre ONU să respingă proiectul de rezoluţie. "Nu este nici momentul, nu este nici locul pentru teatru. Acest proiect de rezoluţie nu are nicio legătură cu situaţia reală a drepturilor omului pe teren. Este vorba de o tentativă a Statelor Unite de menţinere a poziţiei dominante şi de control total", a afirmat Ghenadi Kuzmin, citat de CNN.

China a votat împotriva suspendării Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului. "O astfel de abordare în Consiliul Drepturilor Omului va crea un precedent periculos, cu efecte grave", afirmat ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel