Antonio Tajani, PE: Europa nu mai are mult timp pentru a rezolva criza imigranţilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, spune că  Europa nu mai are mult timp pentru a ajunge la o politică "mai corectă şi mai eficientă" privind gestionarea imigranţilor.

"Cetăţenii noştri nu mai sunt dispuşi să accepte o Europa fără apărare", a scris Tajani într-un editorial publicat în Die Welt, la o zi după ce un mini-summit de urgenţă privind migraţia nu a ajuns la nicio concluzie.

Uniunea Europeană are nevoie de o reformă a politicii de imigrare pentru a asigura azil "celor care fug de persecuţie şi război" şi pentru a distribui refugiaţii într-un mod egal de-a lungul blocului european şi a lua atitudine împotriva "celor care nu au niciun drept de a intra sau sta în Europa", a precizat Tajani.

Pentru a convinge ţările care nu sunt de acord cu redistribuirea refugiaţilor, Tajani susţine că orice strategie nouă trebuie să se alinieze cu planurile de a întări graniţele externe şi să ia în calcul imigraţia masivă din nordul Africii.

Astfel, Uniunea Europeană ar trebui să investească "cel puţin şase miliarde" de euro pentru a închide ruta din Marea Mediterană şi să intensifice cooperarea cu ţările de tranzit precum Mauritania, Mali, Ciad, Tunisia, Maroc, Algeria şi Libia.

Tajani a adăugat că UE trebuie să aloce fonduri pentru "un plan Marshall pentru Africa" în următorul buget, el specificând că este nevoie de o investiţie de 500 de miliarde de euro în următorii zece ani pentru a trata cauza principală a imigraţiei, potrivit news.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel